Hamasovo ministarstvo: Bolnica u Gazi ostala bez goriva, obustavljene sve operacije

Foto: Profimedia

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Gaze rekao je da su u subotu obustavljene operacije u bolničkom kompleksu Al Shifa, najvećem u palestinskoj enklavi, pošto je ostao bez goriva. "Kao rezultat toga, jedno novorođenče umrlo je u inkubatoru, a ondje se nalazi 45 beba", rekao je za Reuters Ashraf Al-Qidra, glasnogovornik ministarstva zdravstva u Gazi pod kontrolom Hamasa.

Tamošnji stanovnici rekli su da se izraelska vojska cijelu noć borila protiv Hamasovih naoružanih pripadnika u gradu Gazi, u kojemu se nalazi bolnica, i oko njega. Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtjev za komentarom. "Situacija je gora nego što itko može zamisliti. Opkoljeni smo unutar medicinskog kompleksa Al Shifa", rekao je Qidra telefonskim putem. 

Izrael: Hamasovi militanti smjestili zapovjedne centre ispod bolnice

Izraelska vojska objavila je da su Hamasovi militanti, koji su napali južni Izrael prošlog mjeseca, smjestili zapovjedne centre ispod bolnice Al Shifa i drugih bolnica u Gazi i učinili ih vojnim metama.

Hamas poriče korištenje civila kao živih štitova, a zdravstveni dužnosnici upozoravaju da sve veći broj izraelskih napada na bolnice ili u blizini njih dovodi u opasnost pacijente, medicinsko osoblje i tisuće evakuiranih koji su se sklonili u komplekse i oko njih.

"Okupacijske snage pucaju na ljude koji se kreću unutar kompleksa, što nam ograničava mogućnost prelaska s jednog odjela na drugi. Neki ljudi su pokušali napustiti bolnicu i na njih je pucano", rekao je Qidra i dodao da nema struje i interneta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.