HDZ ODRŽAO ZAVRŠNI PREDIZBORNI SKUP U ZAGREBU

Predsjednik HDZa Ivo Sanader večeras je na završnom predizbornom skupu u Zagrebu pozvao na smjenu sadašnje vlasti koja, rekao je, nije ispunila obećanja, nestručna je i neodgovorna.

Građanima, kojih se na Trgu Francuske Republike po novinarskim procjenama okupilo oko 15 tisuća, Sanader je poručio da ne pristaju na ravnodušje i beznađe te da glasuju za HDZ koji, rekao je, nudi rješenja za gospodarski rast i porast zaposlenosti, što će pridonijeti rastu standarda.

Time će se stvoriti i preduvjeti za ulazak Hrvatske u NATO 2006. te u Europsku uniju 2007., rekao je Sanader, istaknuvši da ta obećanja stoje u jamstvenoj kartici koju je osobno potpisao, obvezujući se da će ih HDZ s njim na čelu ostvariti kad dođe na vlast. Posebno je istaknuo da su "za nj ljudi važniji od politike, jer politika nije vladanje, nego služenje ljudima".

Rekao je da će HDZ, čim preuzme vlast, smanjiti PDV s 22 na 20 posto, te da će vratiti rodiljne naknade i dopust te doplatke za djecu. Dodao je da će donijeti i novi zakon o braniteljima i vratiti otpuštene policajce na posao.

Sadašnja koalicijska vlast enormno je povećala zaduženost zemlje, smanjila kupovnu moć građana i povećala nezaposlenost, rekao je Sanader, istaknuvši da za takvo stanje osim SDP-a veliku odgovornost snosi i HSS čije vodstvo, kako je rekao, ne slijedi politiku Stjepana Radića.

Osvrnuvši se na, kako je rekao, Račanove tvrdnje da će, dođe li HDZ na vlast, Hrvatskoj biti zatvorena vrata EU-a, Sanader je ustvrdio da HDZ u Europi ima više saveznika nego SDP te podsjetio na svoje brojne međunarodne susrete s najvišim europskim političarima.

Na večerašnjem skupu predstavljeni su HDZ-ovi kandidati po izbornim jedinicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.