HDZ-ovac brani DP-ovog ministra: "Napadaju te oni koji vode psiće, a ne dicu"

Foto: Patrik Macek, Emica Elvedji/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Ante Sanader je u obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog odbora u Dugopolju stao u obranu DP-ovog ministra demografije Ivana Šipića. 

Sanader je poručio kako je "medijski prostor još zatrovan" te da novi ministar nije dobio "niti tri mjeseca podstreha, nego ga potkopavaju i žele zaustaviti", piše Dalmatinski portal. Pozvao je na davanje podrške borbi za demografiju. 

Šipić je bio u HDZ-u

"Napadaju te oni koji vode psiće, a ne dicu. Njima ti smetaš, njima smeta demografija i ministarstvo. Njima smeta ova vlada jer je napravila resor demografije, a mi držimo da je to prioritet. Dobio si veliku i odgovornu dužnost, ali ti to znaš, bio si uspješan gradonačelnik. A i teolog si, znaš i teoriju i praksu, pa se nadam da ćemo uspjeti u tom projektu", kazao je Sanader Šipiću. 

Inače, Šipić je prije bio u HDZ-u. Odradio je saborski mandat od 2016. do 2020. godine kad je u sabor ušao kao zamjena za Nediljka Dujića. Bio je aktivni protivnik ratifikacije Istanbulske konvencije i jedan od rijetkih HDZ-ovaca koji su u saboru glasali protiv. Tvrdio je da će Istanbulska konvencija uvesti "rodnu ideologiju" u Hrvatsku.

Dva mjeseca prije lokalnih izbora 2021. odlučio je napustiti HDZ. Tada je rekao da stranku napušta zbog sukoba u vrhu županijskog ogranka. Mediji su pisali da je u bio u sukobu upravo sa Sanaderom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.