HDZ-ovac koji je dao milijunski posao Peteku je novi šef Županijske skupštine Zagreba

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HDZ-ovac Mato Čičak novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, odlučeno je danas na sjednici Županijske skupštine, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Čičak je izabran nakon što je krajem veljače ostavku na dužnost predsjednice Županijske skupštine podnijela Martina Glasnović (HSS), a Klub vijećnika HSS-a tada je naveo da više nisu dio vladajuće većine u skupštini.

Čičak je pogodovao Elektrocentru Petek

Kako je pisao Index u listopadu 2020., Čičak je 2018., dok je bio HDZ-ov zastupnik u saboru i načelnik Rugvice, sklopio milijunski posao s tvrtkom Elektrocentar Petek, iz afere Janaf. Pisali smo i da živi u kući koja nije legalizirana.

Index je pronašao dogovor Općine Rugvica s Elektrocentrom Petek iz prošle godine, koji je potpisao novi HDZ-ov saborski zastupnik Čičak, te Odluku o odabiru te sporne tvrtke na natječaju Općine s fabriciranim datumom. Po službenom dokumentu Općine, posao vrijedan 9.5 milijuna kuna, uključujući PDV, dodijeljen je devet mjeseci prije nego što je uopće raspisan natječaj.

Čičak je tvrdio da je datum krivo upisan.

Izmijenio prostorni plan i pretvorio svoju zemlju u građevinsku

U rujnu 2020. portal Telegram je doznao da je Čičak izmjenom prostornog plana, koju je sam predložio, pretvorio svoja i očeva poljoprivredna zemljišta u građevinske parcele.

Prenamjenom zemljišta su drastično povisili njihovu vrijednost. Naime, prema izvješću o tržištu nekretnina u Zagrebačkoj županiji, 2019. godine prosječna cijena poljoprivrednog zemljišta iznosila je malo više od jednog eura po četvornom metru. S druge strane, cijena građevinskog zemljišta iznosila je prosječnih 19 eura po kvadratu.

Više o Čičkovoj prenamjeni zemljišta pročitajte ovdje.

Što je još odlučeno na sjednici Županijske skupštine?

Uz izbor novog predsjednika Županijske skupštine, danas je jednoglasnom odlukom vijećnika Domu zdravlja Zagrebačke županije odobreno 1.8 milijuna eura za pokriće gubitka nastalog u redovitom poslovanju.

Županijski vijećnici su i prihvatili novi pravilnik i program o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz Proračuna Zagrebačke županije, čime su se stekli uvjeti za raspisivanje ovogodišnjih natječaja.

Donesen je i program poticanja izrade geodetsko-katastarske usluge nove katastarske izmjere katastarskih općina na području Zagrebačke županije u 2024. godini, navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.