HDZ-ovka koja se ulizivala Krstičeviću u saboru napala novinarku: "Ona laže!"

Screenhot: Sabor TV

DRAGICA VRANJEŠ, zastupnica HDZ-a, koja se proslavila prošlog tjedna ulizivačkim pitanjem potpredsjedniku vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću tijekom rasprave o fijasku s borbenim avionima, danas se istaknula ne samo napadom na novinarsku profesiju, nego i pravom "žalopojkom" kako žive saborski zastupnici.

Vranješ će ući i u anale novije političke gluposti jer je izračunala koliko je, isključivo svojim radom kao zastupnica, osigurala plaća u samo jednoj godini svog mandata. No, krenimo redom.

U saboru se požalila na novinarski članak o njenim troškovima

Zastupnici Vranješ nije se svidio članak koji propituje njena primanja kao saborske zastupnice. Umjesto uobičajenog slanja ispravka informacije, priopćenja ili reagiranja, zastupnica se HDZ-a odlučila s novinarkom Slobodne Dalmacije i Kronike obračunati putem saborske govornice.

Naime, u Makarskoj kronici objavljen je članak kako se zastupnica Vranješ nalazi visoko na listi najrastrošnijih saborskih zastupnika. Uz plaću od 21.115 kuna bruto, Vranješ je imala pravo na dnevnicu, putne troškove, najam stana i režije te naknadu za odvojeni život i to smo ukupno platili 116.883 kune godišnje. S obzirom na to da je Vranješ iz Baške Vode koja je 436 kilometara udaljena od Zagreba, u članku su usporedili njene troškove s onima koje ima zastupnik Ante Pranić iz 482 kilometra udaljenog Vrgorca. Ustanovili su kako Vranješ troši puno više nego Mostov Pranić. To se HDZ-ovoj zastupnici Vranješ nije svidjelo, pa je krenula s lavinom pred saborskom govornicom.

Zaboravili joj staviti da prezentira Hrvatsku u međunarodnim tijelima

"Odgovornost nas sviju je da odgovaramo za izgovoreno za napisano i izgovorenu riječ. Kada nema te odgovornosti, onda se prelazi granica dobrog ukusa, a stvari se pretvaraju u osobni linč i hajku", počela je svoj napad na novinare zastupnica Vranješ dodajući kako neki ljudi iskrivljavaju sliku o hrvatskim političarima. Upravo njen primjer pokazuje koliko je ta teza o iskrivljenoj slici političara točna.

Sporni članak, objašnjavala je Vranješ, krivo je prikazao njene saborske troškove, jer zapravo nije prezentirano kako je ona, eto, članica niza saborskih tijela te predstavlja Hrvatsku u međunarodnim tijelima.

"To je laž, obmana i manipulacija", govorila je Vranješ koja se požalila i na vlastito mjesto stanovanja. Tako kaže da je uz još neke zastupnike tražila državni stan dok joj traje mandat, no nije ga dobila jer su pravo prvenstva imali vladini dužnosnici. Sada je u unajmljenom stanu, a troškove joj plaća sabor. No, državni stan, tvrdi Vranješ, dobio je zastupnik Pranić. Zastupnica HDZ-a požalila se kako nisu svi političari isti, a ona definitivno nije ista kao zastupnica Anka Mrak Taritaš koja se ovih dana nalazi u središtu afere oko neprijavljivanja novčanih naknada.

Osigurala plaće za 86 radnika u samo jednoj godini

"Svojim radom kao zastupnica osigurala sam preko europskih fondova financijska sredstva za 86 radnih mjesta u 2018. godini", pohvalila se zastupnica Vranješ na kraju dodajući da ni zbog toga ne zaslužuje ovakvu hajku.

Nastup zastupnice Vranješ u sabor, izbacio je iz takta i zastupnika MOST-a Nikolu Grmoju.

Grmoja "poludio" na Vranješ pa dobio dvije opomene

"Nakon jedne tužne ljudske sudbine koju je iznio zastupnik Bunjac o ovršenoj obitelji, ustala je zastupnica HDZ-a Dragica Vranješ, koja bi trebala zastupati građane Hrvatske i prezentirati njihove da bi pričala o svojim problemima! Pričala je u kojem stanu živi, kako putuje i koliki su nam troškovi. Ma ne zanimaju nas ni Pranićevi ni njeni troškovi. Ne zanima nas ni kako putujete ni u kojem stanu živite, ma koga je to briga! Govorite o problemima građana, a ne kako vi živite", rekao je Grmoja i zaradio dvije opomene.

Rasprava se nastavila i na društvenim mrežama.
 
"Gospodine Grmoja, novinari trebaju u svakom trenutku imati istinitu i vjerodostojnu informaciju, a to što istina u ovom slučaju kad ste razotkriveni u manipulaciji Vama ne odgovara je Vaš problem. Činjenica je da ja kao zastupnica koja predstavlja RH u međunarodnim tijelima volonterski obavljam poslove u nizu ostalih tijela po saborskoj dužnosti, uz volonterski rad u udruzi preko 1500 sati godišnje, uz niti jedan neopravdani izostanak, imam manji trošak dolaska na posao i službenih putovanja od kolege Pranića", poručila je Vranješ Grmoji.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.