HZJZ objavio preporuke za snimanje glazbenih sadržaja

Foto: 123rf

HRVATSKI zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za proizvodnju i snimanje audiovizualnih i glazbenih sadržaja tijekom epidemije koronavirusa u kojima preporučuje osiguravanje fizičke udaljenosti i rad u više smjena, gdje je to moguće.

HZJZ preporučuje da se za osoblje koje ulazi u studio ili na snimanje na vidljivom mjestu treba postaviti obavijest o pridržavanju općih higijenskih mjera i mjera fizičkog distanciranja.

Isto tako na ulazu i na nekoliko mjesta u radnom prostoru treba osigurati dozatore s dezinfekcijskim sredstvom.

Prilikom rada i međusobne komunikacije potrebno je osigurati prostornu udaljenost od 1,5 metara te izbjegavati fizički kontakt. Za izvedbe u kojima to nije moguće, preporučuje se da uvijek iste osobe odrade izvedbu.

Nošenje maske preporučuje se tijekom boravka u radnom prostoru, osim u trenutku izvedbe. Tehničkom i ostalom osoblju preporučuje se nošenje maski i rukavica.

Prije dolaska na snimanje umjetnici, djelatnici i osoblje moraju kod kuće izmjeriti temperaturu.

U studiju ili na setu treba biti najmanji mogući broj osoba u isto vrijeme, a ako je moguće rad treba organizirati u više smjena, uz stanku od pola sata između smjena tijekom koje treba organizirati čišćenje i dezinfekciju prostora i radnih površina.

Publika u najmanjem mogućem broju

Dolazak i odlazak umjetnika, zaposlenika i osoblja treba organizirati uz poštivanje mjera fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, a za snimanje je potrebno uspostaviti sustav vođenja evidencije koje su na snimanju.

Ako se snimanje odvija uz nazočnost publike, u studiju ili na setu treba biti najmanji potreban broj osoba u publici.

Sve prostorije potrebno je učestalo prozračivati, a korištenje klimatizacijskih uređaja i grijanja što više izbjegavati.

Radne površine koje se često dodiruju potrebno je čistiti i dezinficirati, kao i kostime, rekvizite i ostalu opremu. Audio i videoopremu koju koristi veći broj osoba poput slušalica i mikrofona dezinficira se nakon svakog korištenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.