I New York Times piše o aferi Konzultantica obitelji Karamarko

Screenshot: New York Times

UGLEDNI New York Times danas je objavio članak pod nazivom "Hrvatska opozicija pokrenula glasanje o nepovjerenju Prvom potpredsjedniku Vlade", u kojemu se detaljno iznose informacije o aktualnoj aferi Konzultantica.

NYT piše kako Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa istražuje mogući sukob interesa do kojega je došlo zbog poslovne suradnje između Ane Karamarko i lobista, koji je ujedno prijatelj obitelji Karamarko.

Prenose se i navodi Nacionala, prema kojima je kompanija Ane Karamarko uprihodila oko 60.000 eura za vrijeme dvogodišnje poslovne suradnje s kompanijom Joze Petrovića, koja je okončana 2015. godine.

NYT: Karamarko zagovara prekid arbitraže

U nastavku se objašnjava kako lobist Petrović radi za mađarski MOL, najvećeg dioničara hrvatske energetske kompanije INA-e. Naglašava se da je Republika Hrvatska drugi najveći dioničar u INA-i te kako su RH i INA u sporu, koji se rješava pred arbitražnim sudom.

NYT piše da u vladajućoj koaliciji traju rasprave oko toga što učiniti po pitanju arbitraže te kako Karamarko zagovara prekid postupka, navodno zbog straha od mogućih financijskih posljedica po Hrvatsku.

Dodaje se kako je Karamarko u više navrata odbacio navode o tome da je poslovanje njegove supruge s dugogodišnjim prijateljem i lobistom MOL-a bilo kakav oblik sukoba interesa.

Ističe se i kako su odnosi unutar vladajuće koalicije narušeni zbog pitanja političkih imenovanja i plana provedbe reformi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.