Ingra na burzi: Sklopili smo posao od 56 milijuna eura, ali ne smijete znati s kim i gdje



ZAGREBAČKA Ingra u čijem Nadzornom odboru odnedavno sjedi bivši predsjednik Stjepan Mesić, obavijestila je zagrebačku burzu da su sklopili posao vrijedan 56 milijuna eura. Zanimljivo je da ne odaju gdje je posao sklopljen, kao ni tko je poslovni partner.

Status investitora?

"Zbog naravi projekta koji se izvodi i statusa investitora, ostale informacije ne mogu se učiniti dostupnim javnosti već ostaju poznate samo između ugovornih strana", navodi se u obavijesti u kojoj se tek dodaje da je posao sklopljen na "tradicionalnom tržištu u inozemstvu".


Ingra navodi da je ovo prvi veći posao u ovoj godini u inozemstvu te da ugovaranjem ovog posla Ingra započinje s provedbom nove strategije koja uključuje povratak na ciljana tradicionalna tržišta i stavljanja težišta na veće poslovanje Ingre u inozemstvu.

Posao u Libiji!?

Ingra je od početka godine bila u ofenzivi prema Libiji, a Mesić se kao član Nadzornog odbora trebao u veljači sastati s Moamerom Gadafijem i možda s premijerom El Mahmoudijem, koji je bio zagrebački student medicine, te razgovarati o novim poslovnim mogućnostima. No prosvjedi i krvavi neredi odgodili su poslovne planove.

Za njega je to samo nastavak politike otvaranja poslovnih šansi, to je radio i za predsjedničkih mandata koristeći se svojim dugogodišnjim poznanstvom s Gadafijem koje je počelo još kada su rijetki, zbog međunarodnih sankcija, radili u Libiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.