Ipak pritvor za sudske službenike i suvlasnika kafića Modesty

IZVANRASPRAVNO vijeće splitskog Županijskog suda odredilo je pritvor za četvero osumnjičenika u aferi na splitskom Općinskom sudu. U pritvor će ipak tako troje sudskih službenika te suvlasnik splitskog kafića Modesty, i to da ne bi utjecali na svjedoke, odnosno, preostalih devet osumnjičenika koji još nisu ispitani.

Uskok je tražio pritvor i prije četiri dana, i to zbog utjecaja na svjedoke te straha od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Mlađan Prvan odbio je, međutim, zahtjev te pustio osumnjičenike da se brane sa slobode. Izvanraspravno vijeće ipak je na koncu uvažilo žalbu Uskoka te odredilo pritvor, odnosno, istražni zatvor.

Zloporabe i mito

Troje sudskih službenika, tajnicu ovršnog suca, ovršitelja i zemljišno-knjižnu referenticu sumnjiče za zloporabe i primanje mita, ostale za poticanje i davanje mita. Sporne su dražbe zaplijenjenih nekretnina te uknjižbe koje su se navodno rješavale za jedan dan.

Kako neslužbeno doznajemo, jučer je ipak donesena odluka o udaljavanju osumnjičenih službenika s posla pa mogućnost ponavljanja djela više nije dolazila u obzir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.