Iranski predsjednik o smrti šefa Hamasa: Moja sućut narodima koji se bore za slobodu

Foto: EPA

Iranski predsjednik Masud Pezeškian izjavio je da smrt lidera Hamasa Yahyje Sinwara neće poremetiti otpor protiv izraelske okupacije, javlja Anadolu.

Izrazio je sućut palestinskom narodu i drugim narodima koji "vole slobodu". "Iako je vijest o ubojstvo Yahyje Sinwara, šefa političkog biroa pokreta Hamas, bolna za sve narode svijeta koji se bore za slobodu, posebno herojski palestinski narod, ovo je također jasan pokazatelj kontinuiranih zločina okupatorskog i cionističkog režima koji ubija i djecu", naveo je. 

Također je pohvalio Sinwarovu borbu protiv Izraela te poručio da njegova smrt neće spriječiti otpor izraelskoj okupaciji. "Neprijatelj treba znati da ubojstvo zapovjednika i vođa neće izazvati nikakav poremećaj u otporu islamskog svijeta protiv ugnjetavanja i okupacije", kazao je iranski predsjednik.

Član političkog biroa palestinskog pokreta Hamasa Halil Al-Haja potvrdio je da je lider tog pokreta Yahya Sinwar ubijen u izraelskom napadu u Gazi. Naglasio je kako je Sinwar nastupao bez straha i da se borio na prvim linijama te kretao između borbenih položaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.