Ivan Đakić s 22 godine ima hotel. Pogledajte što mu sve ima tata

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Screenshot: Sukobinteresa.hr

IVAN Đakić posljednjih je dana glavna tema u javnosti. Sin HDZ-ovog zastupnika i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića na pravoslavni Božić objavio je sliku ustaše koji u ruci drži glavu Srbina.

"Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić", napisao je Đakić koji je zbog objave te fotografije prenoćio u pritvoru.

>> Sin HDZ-ovog zastupnika objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina

Nakon izlaska na slobodu rekao je da je pogriješio. A onda je na Facebooku primao čestitke ljudi kojima se njegova čestitka "srbićima" svidjela.

Njegovu cover fotografiju na kojoj su dva skupocjena automobila komentirao je Ivan iz Splita koji mu se predstavio kao kolega iz HDZ-a.

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", napisao je Ivan iz Splita čiji komentar prenosimo bez intervencija.

"Pozdrav brate, živio!", napisao mu je mlađi Đakić. Da potvrdi da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", Đakić je komentar imenjaka iz Splita i lajkao.

>> Đakićev sin s HDZ-ovcem: "Dobro si Srbadiji čestita, ko ih j...", "Živio"

Jučer je Index objavio fotografiju tetovaže Ivana Đakića na kojoj se nalazi SS kapa.

>> Đakićev sin ima nacističku tetovažu, pogledajte fotografiju

Kad ne piše o Srbima na Facebooku ili tetovira nacističke simbole, Đakić mlađi, iako ima samo 22 godine, upravlja hotelom "Divino" u Pitomači.

>> Ivan Đakić ima 22 godine. Otkud mu hotel?

Čini se da je Đakić mlađi smisao za biznis naslijedio od oca, HDZ-ovog zastupnika, ali i vlasnika brojnih nekretnina i dionica.

Što sve ima Josip Đakić?

Josip Đakić, kaže njegova imovinska kartica koju je dužan ispuniti kao saborski zastupnik, vlasnik je brojnih nekretnina diljem zemlje, a posjeduje i nemali broj dionica.

Po zanimanju, kaže mu kartica, ima srednju stručnu spremu. Zvanje mu je rudarsko-naftni stručni radnik, ali Đakić ne radi u struci, već sjedi u saboru.

Andrej Plenković očito vjeruje da je Đakić sposoban čovjek koji za Hrvatsku može napraviti mnogo pa ga je stavio na 5. mjesto u četvrtoj izbornoj jedinici. Tako je Đakić na svoj treći mandat u saboru ušao s 1564 preferencijalna glasa zahvaljujući visokom mjestu na listi.

Veliku plaću u saboru i još nekoliko izvora prihoda

Kao zastupnik Josip Đakić ima plaću 28.969 kuna bruto, odnosno 21.858 kuna neto.

Osim toga, od imovine i imovinskih prava, kako stoji u kartici, Đakić mjesečno prima 1600 kuna.

Nadalje, od vojne invalidnine mjesečno dobije 1109 kuna.

To nije sve. Od samostalne poljoprivredne djelatnosti, kako stoji u kartici, Đakić stariji godišnje primi neto iznos od 210.000 kuna.

Mjesečno dobije i 1500 kuna na račun primitaka "koji se ne smatraju dohotkom i primitaka na koje se ne plaća porez na dohodak".

Josip Đakić i na svoje ime ima kredit. Godine 2012. zadužio se u HPB-u na iznos od 50.000 eura. Kredit će vraćati 120 mjeseci, a mjesečno mora dati 5587 kuna.

Apartmani na moru, vikendica, vinograd...

Osim što novac prima iz više izvora, HDZ-ov zastupnik može se pohvaliti i nemalim brojem nekretnina.

Tako je naveden kao vlasnik dvaju apartmana na Šolti koje je kupio kreditom. Svaki apartman ima 28,90 kvadrata, a ukupna procijenjena vrijednost im je milijun kuna.

Vlasnik je i vinograda u Pitomači od 1559 kvadrata, vrijedan oko 30.000 kuna.

U Pitomači Đakić ima i vikendicu površine 2114 kvadrata, vrijednu oko 50.000 kuna. U ovom slučaju teško da je riječ o veličini same vikendice, no moguće je kako se zapravo radi o ukupnoj veličini zemljišta.

Nadalje, u Virovitici ima stan od 82 kvadrata, čija je procijenjena vrijednost oko 444.000 kuna.

U Virovitici ima još jednu nekretninu površine 22 kvadrata, vrijednu 150.000 kuna. U imovinskoj kartici nije točno navedeno o kakvoj se nekretnini radi.

Od pokretnina Đakić posjeduje auto i brod.

Volkswagen Touareg iz 2008. godine vrijedan je oko 35.000 kuna. Brod je iz 1992. godine, a vrijedan je oko 70.000 kuna.

Vlasnik brojnih dionica

Josip Đakić bavi se i dionicama. Posjeduje 145 dionica Podravke. Prema imovinskoj kartici, nominalna vrijednost jedne dionice je 365 kuna. Jednostavnom računicom dolazimo do brojke od 52.925 kuna, koliko otprilike vrijede njegove dionice.

Posjeduje i 63 dionice HT-a, a procijenjena vrijednost svake je 162 kune. To je oko 10.000 kuna.

Osim HT-a i Podravke, Đakić posjeduje i 49 dionica u Fondu Hrvatskih branitelja. Vrijednost svake je 372 kune. Ukupno 18.228 kuna.

Imovinska kartica Josipa Đa... by on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.