Iz 3. maja ukradena tona i pol bakrenih cijevi, šteta skoro 30.000 eura

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Iz riječkog brodogradilišta 3. maj ukradeno je više od 1500 kilograma bakrenih cijevi. Riječ je o cijevima vrlo visoke čistoće koje se osim za brodske sustave mogu koristiti i za kućne instalacije centralnog grijanja, piše Novi list.

O svemu se prije dva dana kratkim priopćenjem oglasila primorsko-goranska policija bez navođenja detalja. Poručili su da je iz tvrtke na području Kantride u Rijeci otuđena veća količina bakrenih cijevi u razdoblju od 6. do 9. rujna te da se materijalna šteta procjenjuje na oko 27.650 eura.

Informacije iz 3. maja kažu da su cijevi uredno bile na svom mjestu u petak u poslijepodnevnim satima. To se, poručuju za Novi list, pouzdano zna jer se mali dio njih koristio toga dana.

Netko ih iznio morskim putem?

Krađa je uočena u ponedjeljak, pretražilo se cijelo brodogradilište, obaviještena je policija, a naknadne provjere zapisa na kamerama na zapadnom i istočnom ulazu u 3. maj, kojima se obuhvatilo i radne dane nakon vikenda, upućuju da se više od tone i pol ukradenih bakrenih cijevi tim putem, po svemu sudeći, nisu transportirale.

Najizglednijom se drži opcija da su bakrene cijevi iznesene morskim putem, nečijim plovilom, i to na dijelu trećemajske obale koji nije pokriven sigurnosnim kamerama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.