Iz Mostara će se uskoro letjeti za Beograd

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Od travnja će se iz Mostara moći letjeti za Beograd, što je šesta destinacija koju ovaj grad uspostavlja s europskim središtima nakon što je prošle godine revitaliziran rad tamošnje Zračne luke zahvaljujući letovima sa Zagrebom. 

Čelni ljudi Grada Mostara, Zračne luke i Air Serbia potpisali su danas ugovor o uspostavi letova između hercegovačkog središta i glavnog grada Srbije.

"Zaokružena važna europska odredišta Zagreb, Rim, Muenchen i Beograd"

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel izjavio je kako su ovim ugovorom zaokružena važna europska odredišta Zagreb, Rim, Muenchen i Beograd.  

"Ova četiri huba puno znače. Za Beograd se veže više od 80 destinacija, od Zapadne Europe do Amerike i taj segment tranzitnih putnika će nama mnogo značiti", rekao je Đuzel. 

Šest izravnih linija, što je rekord za ovaj aerodrom

Pojasnio je kako Mostar trenutačno ima šest dogovorenih izravnih linija, što je rekord za ovu Zračnu luku. Uz Zagreb, Beograd, Rim i Muenchen, iz Mostara će se moći letjeti i za Veronu i Bari. Operacije obavljaju avioprijevoznici Croatia Airlines, Air Serbia i Sky Alps. 

Direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia Boško Rupić rekao je kako će se letovi iz Mostara za Beograd odvijati tri puta tjedno. "Očekujemo da će ovdje biti dosta putnika na izravnoj liniji, ali i onih koji preko Beograda putuju dalje", rekao je Rupić. 

Mostarski aerodrom je pune dvije godine bio bez ijedne izravne zrakoplovne linije

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić izrazio je zadovoljstvo što Zračna luka postaje generator razvoja Mostara i Hercegovine, napose u području turizma. 

Zbog posljedica epidemije koronavirusa i ograničavanja putovanja, mostarska Zračna luka je pune dvije godine bila bez ijedne izravne zrakoplovne linije. Prošle je godine, uz potporu Croatia Airlinesa i hrvatske vlade, ponovo uspostavljena veza između Zagreba i Mostara, što je pomoglo ponovnom dizanju na noge zračne luke u gradu na Neretvi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.