Izgladnjela Amerikanka u Indiji nađena vezana za drvo. Priča je misteriozna

Screenshot: BBC

Amerikanka Lalita Kayi (50) pronađena je prije tjedan dana vezana za drvo u šumi u zapadnoj indijskoj državi Maharashtra. Njene vapaje upomoć čuli su pastiri te obavijestili policiju, koja ju je oslobodila. No, cijela priča je i dalje vrlo misteriozna, javlja BBC.

Kayi, koja je bila potpuno iscrpljena, odvedena je u bolnicu. Njeno fizičko zdravlje se od tada poboljšalo i jučer je premještena u psihijatrijsku ustanovu na daljnje liječenje, rekli su BBC-ju doktori koji su je liječili.

"Muž me zavezao i ostavio u šumi"

U pisanom iskazu policiji ona je navela da ju je suprug "zavezao i ostavio u šumi da umre bez hrane i vode". Policija kaže da traže njenog supruga u južnoj državi Tamil Nadu na temelju informacija koje im je pružila.

No, sedam dana nakon što je Kayi spašena, na mnoga pitanja i dalje nema odgovora.

"Vrištala je poput životinje"

Pandurang Gawkar, pastir koji ju je pronašao prošle subote, rekao je za BBC da je odveo svoju stoku na ispašu u šumu kad je čuo "ženu kako glasno vrišti".

"Zvuk je dolazio iz šume sa strane planine. Kad sam tamo stigao, vidio sam da joj je jedna noga bila vezana za drvo. Vrištala je poput životinje. Pozvao sam druge mještane i policiju."

Policija je rekla da su kod nje pronašli kopiju njene putovnice, koja je pokazala da je američka državljanka, i njezinu Aadhaar iskaznicu - jedinstveni indijski identifikacijski dokument - s njenom kućnom adresom u Tamil Nadu.

Rekli su da je također imala mobitel, tablet i 31.000 rupija (oko 370 dolara) u svom posjedu, što im je omogućilo da isključe krađu kao motiv.

Sreća u nesreći

Mještani kažu da je imala sreće što je pastir tog dana odabrao mjesto blizu nje za ispašu stoke. Šuma u kojoj je pronađena je velika i inače bi mogla danima ostati bez da je netko čuje kako zove u pomoć.

Policija ju je prvo odvela u lokalnu bolnicu prije nego što su je premjestili u bolnicu u susjednoj državi Goi.

Dr. Shivanand Bandekar, ravnatelj bolnice u Goi, rekao je za novine Indian Express da je imala rane na nozi i da je izgledalo kao da pati od mentalnog poremećaja.

"Ne znamo koliko dugo nije jela, ali njeni vitalni znakovi su stabilni", rekao je dr. Bandekar. Jučer se njeno fizičko zdravlje poboljšalo dovoljno da bude premještena u psihijatrijsku bolnicu u okrugu Ratnagiri u državi Maharashtra.

"Trenutno je njeno zdravlje stabilno", rekla je ravnateljica bolnice dr. Sanghamitra Phule pa dodala: "Uzima lijekove, jede i komunicira s ljudima. Ako nešto želi, može to reći. Zna samo engleski."

Supruga upoznala u Indiji

Prema policiji, Kayi bila je baletna plesačica i praktikantica joge u Americi (prema nekim izvještajima u saveznoj državi Massachusetts) te je preselila u Indiju prije oko 10 godina kako bi proučavala jogu i meditaciju u Tamil Nadu.

Tamo je upoznala svog supruga - u nekim medijskim izvještajima, policija ga je nazvala imenom Satish. Policija vjeruje da je u nekom trenutku došlo do nesuglasica s njenim suprugom.

Neki izvještaji kažu da je boravila u hotelu u Goi dva dana, a zatim otputovala u Mumbai, financijsku prijestolnicu Indije.

Nejasno kako je završila u šumi, tvrdi da je bila bez hrane i vode 40 dana

No, i dalje je nejasno kada i kako je potom završila u šumi. Kayi, koja u početku nije mogla govoriti, komunicirala je s policijom i liječnicima pišući na bloku. Kroz njih je okrivila supruga da ju je vezao za drvo i tvrdila da je bila bez hrane i vode 40 dana.

Također je tvrdila da joj je dana "injekcija za ekstremnu psihozu" koja joj je zakočila čeljust i spriječila ju da pije vodu te da je morala dobivati prehranu intravenskim putem.

"Ja sam žrtva i preživjela sam. Ali on je pobjegao odavde", navela je.

Policija: Malo je vjerojatno da bi itko toliko dugo preživio bez hrane i vode

Policija kaže da nisu uspjeli provjeriti ove tvrdnje i vjeruju da je malo vjerojatno da bi netko preživio toliko dugo bez hrane i vode.

Podnijeli su kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva protiv njenog supruga i poslali timove u Tamil Nadu, Gou i Maharashtru kako bi dodatno istražili slučaj. Njen suprug još nije pronađen.

Policija također traži tragove u mobitelu i tabletu koje su pronašli kod žene.

Američko veleposlanstvo u Delhiju - za koje indijski mediji navode da "vrši pritisak na policiju da ubrza istragu" - odbilo je komentirati slučaj. Glasnogovornik ambasade je rekao za BBC da ne može odgovarati na upite "zbog Zakona o privatnosti SAD-a", koji regulira širenje privatnih informacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.