Izrael: Napadači koji su ubili ljude na autobusnoj stanici u Izraelu su hamasovci

Foto: EPA

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben Gvir kazao je da su dvojica napadača u Jeruzalemu koji su pucali po civilima na autobusnoj stanici članovi militantne skupine Hamas koji su živjeli u istočnom dijelu Jeruzalema. 

"To su očito Hamasovi operativci. Hamas ima dva glasa – jednim zagovara prekid vatre, a drugim teror. Ovaj incident ponovno dokazuje kako ne smijemo pokazati slabost i kako s Hamasom moramo razgovarati samo kroz akcije, samo kroz rat", rekao je Gvir.

Pucali po autobusnoj stanici, troje mrtvih 

Policija je jutros ubila dvojicu naoružanih Palestinaca nakon što su počeli pucati po autobusnoj stanici u Jeruzalemu, objavile su izraelske vlasti. U napadu je ubijeno troje civila, 24-godišnja žena, muškarac u 70-im godinama i jedna starija žena. Vlasti navode da je još petero ljudi prevezeno u bolnicu zbog zadobivenih ozljeda, od kojih je troje u teškom stanju, piše BBC. 

Napad se dogodio uz glavnu autocestu na periferiji grada tijekom najvećih gužvi, oko 7:40 sati po lokalnom vremenu. navodi izraelska policija. "Dvojica terorista stigla su na mjesto događaja u vozilu i počela pucati po autobusnoj stanici. Neutralizirali su ih snage sigurnosti i civili koji su bili u blizini", priopćili su iz policije. 

Fleur Hassan-Nahoum, zamjenica gradonačelnika, rekla je da su napadače ustrijelili izraelski civili. "Teroristi su iz istočnog Jeruzalema. Bili su naoružani puškom M-16 i pištoljem. Stigli su s automobilom i počeli pucati po civilima", rekao je šef policije Doron Turgeman. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.