Izrael oslobodio 30 Palestinaca u zamjenu za 10 talaca iz Gaze

Ilustracija: EPA

Izraelska zatvorska služba priopćila je rano jutros da je pustila 30 Palestinaca iz izraelskih zatvora u sklopu sedme razmjene talaca, prema sporazumu o primirju s čelnicima Hamasa u Gazi. U priopćenju je zatvorska služba objavila da su Palestinci pušteni iz zatvora u Izraelu, na okupiranoj Zapadnoj obali i u Jeruzalemu.

Trideset Palestinaca bit će pušteno u četvrtak u zamjenu za oslobađanje 10 talaca u Pojasu Gaze sedmog dana sporazuma o humanitarnoj pauzi, a dvojica ruskih državljana koji su jučer oslobođeni ubrojeno je na ovaj popis, rekao je ranije navečer glasnogovornik katarskog ministarstva vanjskih poslova u objavi na mreži X.

Palestinci pušteni iz izraelskih zatvora uključuju 23 maloljetnika i sedam žena, dok osam izraelskih državljana, koji su oslobođeni u četvrtak, obuhvaća dvoje maloljetnika i šest žena, među kojima su i dvojni državljani Meksika, Rusije i Urugvaja, dodao je glasnogovornik Majed al-Ansari.

"Sedma skupina je sada u cijelosti puštena na slobodu"

Dvije izraelske državljanke predane su Crvenom križu u gradu Gazi, objavio je Tel Aviv jučer poslijepodne, dok su kasnije navečer oslobođeni i drugi taoci, nakon što je primirje između Izraela i Hamasa produljeno netom prije isteka.

Izraelska vojska potvrdila je u četvrtak navečer da je šestero izraelskih talaca pušteno u Pojasu Gaze i da su "na putu prema Izraelu", u sklopu dogovora s Hamasom. Oružano krilo Hamasa, brigada Izadin al-Kasam, objavilo je da je šestero talaca "predano Međunarodnom odboru Crvenog križa u Pojasu Gaze".

"Sedma skupina je sada u cijelosti puštena na slobodu, nakon što su prije puštene dvije taokinje", objavilo je oružano krilo Hamasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.