Izrael u stanju pripravnosti nakon ubojstva vođe Hezbolaha

Foto: EPA

Izraelska vojska priopćila je da je Izrael u stanju pripravnosti za širi sukob nakon što je objavio da je ubio vođu Hezbolaha Sayyeda Hassana Nasrallaha u Bejrutu, a vojska je također objavila da se nada da će njegova smrt natjerati skupinu da promijeniti kurs.

"Nadamo se da će ovo promijeniti postupke Hezbolaha", rekao je potpukovnik Nadav Shoshani na brifingu za medije nakon što je vojska rekla da je ubila Nasrallaha.

No rekao je da će ipak trebati vremena da se umanje borbene sposobnosti Hezbolaha koji podržava Iran. "Vidjeli smo kako Hezbolah izvodi napade protiv nas godinu dana. Sigurno je pretpostaviti da će nastaviti izvoditi svoje napade protiv nas ili pokušati", rekao je.

"Iran očito stoji iza ovoga, to nije nikakva tajna"

Shoshani je rekao da nije bilo novih uputa danih izraelskim civilima u vezi s bojnom spremnošću, budući da su trenutne smjernice već stavile velik dio zemlje u stanje visoke pripravnosti.

"Hezbolah ovo eskalira godinu dana... Iran očito stoji iza ovoga, to nije nikakva tajna. Oni podržavaju Hamas, oni podržavaju Hezbolah i druge svoje saveznike. Čak su nas izravno napali u travnju", rekao je.

"Dakle, jesmo li spremni za širu eskalaciju? Da. Nalazimo se u široj eskalaciji, ratu na više frontova, godinu dana. Naše su snage u stanju pripravnosti, naša obavještajna služba je spremna i traži ove vrste prijetnji."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.