Izrael ubio Libanonce koji su pokušali prijeći granicu

Ilustracija: EPA

Izraelska vojska priopćila je da je ubila četvero ljudi koji su pokušali prijeći ogradu koja graniči s Libanonom i postaviti eksplozivnu napravu. U priopćenju izraelske vojske nije navedeno gdje se incident dogodio.

Teško naoružana skupina Hezbolah, koju podupire Iran, gotovo svakodnevno razmjenjuje vatru s izraelskim snagama duž granice, u najozbiljnijoj eskalaciji sukoba na granici od velikog rata prije 17 godina. Izraelska vojska također je priopćila da je primila izvješće o pucnjavi prema gradu Metula, ne navodeći više detalja.

Incidenti su svakodnevni

Sigurnosni izvor u Libanonu izvijestio je o razmjeni vatre preko granice u blizini Metule. Hezbolahova televizija al-Manar izvijestila je o žestokom izraelskom granatiranju libanonskog teritorija preko granice kod Metule.

Od Hamasovih napada na Izrael i protunapada izraelske vojske na Gazu, incidenti su svakodnevni duž granice Izraela i Libanona, što je potaknulo zabrinutost od daljnje eskalacije. Hezbolah, koji uvježbava i financira Iran, smatra se mnogo moćnijim od Hamasa. Prema posljednjim procjenama izraelske vojske, ima arsenal od više od 100.000 raketa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.