Izraelski ministar: Moramo svom snagom slomiti Gazu. Bez kompromisa, bez dogovora

Foto: EPA

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir je kazao da se izraelska vojska mora vratiti i slomiti Gazu svom snagom. "Za dobrobit otete djece koja još nisu vraćena, za ubijene koji se više nikada neće vratiti, za sprječavanje ponavljanja užasa od 7. listopada - moramo se vratiti i svom snagom slomiti Gazu, uništiti Hamas i vratiti se u Pojas. Bez kompromisa, bez dogovora, s maksimalnom snagom", napisao je na društvenim mrežama. 

Izrael je za prekid primirja okrivio Hamas, navevši da se nije držao sporazuma, dok je militantna organizacija prebacila odgovornost na Zapad. Vladin Ured za medije u Gazi, koji je pod kontrolom Hamasa, okrivio je Sjedinjene Države i međunarodnu zajednicu za nastavak borbi u Gazi, piše CNN.

Ministarstvo je priopćilo da SAD i međunarodna zajednica "snose odgovornost za zločine izraelske okupacije i nastavak brutalnog rata protiv civila, djece i žena u Pojasu Gaze". U priopćenju se dodaje da Palestinci imaju pravo braniti se svim sredstvima i uspostaviti palestinsku državu s Jeruzalemom kao glavnim gradom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.