Jaguar Land Rover započinje izgradnju tvornice u Slovačkoj vrijedne milijardu funti

Foto. Jaguar Land Rover

JAGUAR Land Rover započeo je izgradnju novog proizvodnog pogona u Slovačkoj.

Nova tvornica imat će površinu od 300 tisuća četvornih metara, a u njoj će se proizvoditi najnovija aluminijska vozila brendova Jaguar Land Rover.

Pogon u vrijednosti od milijardu funti imat će proizvodni kapacitet od 150,000 vozila godišnje, a očekuje se da će prva vozila napustiti proizvodnu traku tvornice krajem 2018.

"Ovaj pogon spaja najnovije vrhunske proizvodne tehnologije, a ujedno je i prvi pogon u Europi koji koristi pulsirajući sustav tvrtke Kuka, koji je 30% brži u odnosu na konvencionalne sustave prijenosa. Također će sadržati visoko automatizirane lakirerske procese kako bi pružio najveću kvalitetu i smanjio negativan učinak na okoliš. S pogledom prema budućnosti, ova tvornica fleksibilno je dizajnirana kako bi omogućila pametne, umrežene proizvodne tehnologije koje će doprinijeti poboljšanju procesa učinkovitosti, dostave i kvalitete", navode iz Jaguar Land Rovera.

Pogon će zapošljavati 2800 ljudi

Otkako je Jaguar Land Rover konačno potvrdio svoje planove u Slovačkoj, više od 40,000 ljudi iskazalo je svoj interes za rad u novom pogonu. Nakon potpunog dovršenja izgradnje, pogon će zaposliti 2,800 ljudi, a zapošljavanje u velikom broju započet će krajem 2017. 

"Tijekom sljedeće dvije godina Jaguar Land Rover surađivat će s lokalnim organizacijama kako bi stvorio nove obrazovne programe koji će nadahnuti novu generaciju inženjera oživljavanjem poslovne sfere, kao i podizanjem svijesti o širokom rasponu profesionalnih usmjerenja dostupnih mladim ljudima. Uz to, Jaguar Land Rover predstavit će programe kako bi ponudio radno iskustvo, trening i kvalifikacije koje će uvelike olakšati pronalazak zaposlenja za nezaposlene ljude kako bismo ih pripremili za njihovu ulogu u automobilskoj industriji", najavljuju iz kompanije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.