Jedan od najkrvavijih napada na Izrael u godinu dana. 4 vojnika ubijena, 60 ranjenih

Foto: Profimedia

Četiri su vojnika poginula, a više od 60 osoba ozlijeđeno je u napadu dronom na vojnu bazu na sjeveru Izraela, izvijestile su Izraelske obrambene snage (IDF).IDF je dodao da je sedam vojnika teško ozlijeđeno u napadu na bazu u blizini Binyamine, grada koji se nalazi oko 33 km južno od Haife.

To je jedan od najkrvavijih napada na Izrael od početka rata u listopadu prošle godine.

Hezbolah je preuzeo odgovornost za napad, navodeći da je cilj bio kamp za obuku Golanske brigade Izraelskih obrambenih snaga (IDF) u tom području, smješten između Tel Aviva i Haife.

Medijski ured oružane skupine izjavio je da je napad izveden kao odgovor na izraelske napade u južnom Libanonu i Bejrutu u četvrtak u kojem je, prema libanonskom ministarstvu zdravstva, ubijeno 22 ljudi, a ranjeno 117.

Skupina je priopćila da je napala kamp na sjeveru Izraela koristeći "roj dronova".

Oko 60 ljudi je ranjeno u napadu. Mnogi ozlijeđeni prevezeni su u medicinski centar Hillel Yaffe u obližnjoj Haderi, dok su ostali odvedeni u bolnice u Tel Hashomeru, Haifi, Afuli i Netanji. Prevoženi su kolima hitne pomoći, a neki i helikopterima.

Dronovi očito nisu aktivirali sustave ranog upozorenja

Neslužbeni izvještaji navode da je mjesto pogođeno niskoletećim dronom lansiranim iz Libanona - relativno nesofisticiranim oružjem koje, čini se, nije aktiviralo sustave ranog upozorenja.

Detalji su još uvijek oskudni, ali čini se da su mnogi ozlijeđeni bili u zajedničkoj kantini u trenutku napada te su zatečeni potpuno nespremni. Na društvenim mrežama kruže slike prazne kantine s rupom na krovu.

S druge strane granice, libanonske ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je ubijena 51 osoba, a 174 osobe ranjene u izraelskim napadima u subotu. Ministarstvo je u nedjelju reklo da je najviše poginulih dan ranije bilo u južnom Libanonu, blizu grada Nabatea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.