Kanada uvodi obavezno cijepljenje za putnike državnih vlakova, brodova i aviona

Foto: EPA

KANADA će djelatnike državnih službi koji se nisu cijepili staviti na neplaćeni dopust te će zahtijevati da budu cijepljeni svi putnici u zračnom, željezničkom ili brodskom prometu, kazao je danas premijer Justin Trudeau.

Državni zaposlenici morat će do 29. listopada prijaviti svoj status cijepljenja putem internetskog portala. Radnici i putnici stariji od 12 godina koji se koriste državnim zračnim, željezničkim ili brodskim prijevozom moraju pokazati da su cijepljeni do 30. listopada.

Cijepljeno više od 80% odrasle populacije

"Ove mjere za putovanja, uz obvezno cijepljenje državnih zaposlenika, neke su od najstrožih na svijetu. Ako ste učinili pravu stvar i cijepili ste se, zaslužujete slobodu da budete sigurni od covida“, kazao je Trudeau.

Prema kanadskom Odboru za financije koji upravlja javnim službama, u toj zemlji ima oko 300.000 federalnih službenika, plus 955.000 federalno reguliranih djelatnika, što predstavlja oko 8% kanadske radne snage s punim radnim vremenom, piše Reuters.

U Kanadi je potpuno cijepljeno više od 70% ukupnog stanovništva (oko 38 milijuna stanovnika), s time da to uključuje i djecu mlađu od 12 godina koja se trenutno ne mogu cijepiti. Drugim riječima, u toj je zemlji cijepljeno više od 80% odrasle populacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.