Kanadski serijski ubojica ubijao Indijanke pa ih seksualno zlostavljao i raskomadao

Foto: Cambria Harris/Donna Bartlett/Darryl Contois

Kanadski serijski ubojica Jeremy Skibicki dobio je četiri doživotne kazne zbog ubojstva pripadnica plemena u Winnipegu 2022. godine. Tužitelji su kazali da je Skibicki (37) ubio četiri žene zbog rasne diskriminacije. Skibicki se pak tijekom suđenja izjasnio nevinim i pozvao na narušeno mentalno zdravlje, piše BBC.

Žrtve su Morgan Harris (39), Marcedes Myran (26) i Rebecca Contois (24), a vlasti rade na identifikaciji četvrte žrtve. Domorodački starješine su joj u međuvremenu dali ime Mashkode Bizhiki’ikwe, što znači "žena bivol". Vjeruje se da su ostaci dviju žrtava još uvijek na odlagalištu u Winnipegu. Službena potraga je zakazana za ovu jesen, nakon višemjesečnog pritiska obitelji. 

Priznao ubojstva policiji

Tužitelji navode da je Skibicki ubio žene između ožujka i svibnja 2022. i da je Contois bila posljednja žrtva. Upoznao ih je u lokalnim skloništima za beskućnike u Winnipegu, a zatim napao, zadavio ili utopio. Poslije je nad njima izvršio spolni čin pa raskomadao tijela i bacio u kante za smeće.

Za ubojstva se možda ne bi ni saznalo da u svibnju 2022. muškarac koji je tražio staro željezo na smetlištu nije pronašao ljudske ostatke i pozvao policiju. Kada je policija privela Skibickog zbog smrti Contois, on je priznao još tri ubojstva.

Njegovi odvjetnici su tijekom suđenja tvrdili da zbog shizofrenije nije bio svjestan težine svojih postupaka. Kazali su da je čuo glasove koji su mu govorili da ubija žene "u sklopu Božje misije". Sud mu je odredio četiri doživotne kazne, a pravo na uvjetnu slobodu moći će steći tek za 25 godina, kada bude imao preko 60 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.