Karamarko o Janićevom odavanju tjeralice Purdi: Taj slučaj je otišao u zastaru

MINISTAR unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas je u Sisku rekao da iločki gradonačelnik neće odgovarati zbog toga što je 2007. godine vukovarskom branitelju rekao da postoji tjeralica za njim.

U trenutku kada je izdao tu informaciju sadašnji iločki gradonačelnik Miroslav Janić je bio na mjestu zamjenika načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske te je time odao državnu tajnu. No, Karamarko je danas objasnio kako je taj prekršaj u zastari već tri godine, a da je Janić izvan sustava.

Policija ne razmišlja o ukidanju zabrane okupljanja na Markovom trgu


Karamarko smatra i kako taj slučaj neće naštetiti Hrvatskoj u pregovorima s EU, jer dojava nije bila "u sustavu", nego je samo bila izraz braniteljske solidarnosti. "Stvar je potpuno jasna", zaključio je tu temu Karamarko. Kao deplasirano pitanje je ocijenio ono o ukidanju zabrane okupljanja na Markovom trgu, jer "policija o tome sigurno ne razmišlja".

"Netko će drugi odlučiti gdje se mogu održavati javni skupovi i pod kojim uvjetima", kazao je Karamarko. Do tada će policajci moći uhititi sve koji preskoče barikade koje štite Vladu od naroda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.