Ekstremna desnica odrekla se predsjednice: "Bye bye, Kolinda"

Foto: Index/Hrvatski tjednik

"NE MOŽETE se Vi toliko odreći hrvatskog naroda koliko se hrvatski narod može odreći Vas!", zaključuje Ivica Marijačić, notorni glavni urednik i direktor Hrvatskog tjednika, opraštajući se na naslovnici tog časopisa od hrvatske predsjednice riječima: Bye, bye, Kolinda!

Glasilo koje okuplja ključne birače Kolinde Grabar-Kitarović

Naime, Hrvatski tjednik glasilo je koje okuplja redikulozne desničare, a koje se redovno reklamira u političkoj trash emisiji "Bujica" koju vodi neonacist Velimir Bujanec, osuđen za plaćanje kurve kokainom. Tjednik se obraća upravo glasačima koji su doveli do pobjede Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora sa svega 32.435 glasova razlike te onima koji su na inauguraciji bili u svečanoj VIP loži. Stoga je upravo bitno da se taj tjednik "oprostio" od buduće podrške hrvatskoj predsjednici.

A u "oproštajnom" članku ima svega; od prozivanja predsjednice da je "nezrela i iskompleksirana provincijalka", do toga da je licemjerno nazivati marginalcima one pred kojima je puzala ne bi li postala predsjednica, do toga da je nastavila "lozu izdaje" hrvatskih predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića.

Iracionalan potez hrvatske predsjednice

Naravno, razlozi za oproštaj Tjednika od Grabar-Kitarović kriju se u posjetu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je, po riječima njihova urednika, uslijedio nakon "sugestije hrvatskih čimbenika". Tjednik spominje i činjenicu da je predsjednica uvrijedila one koji su prosvjedovali protiv dolaska čovjeka koji se ne želi ispričati za ono što ste događalo tijekom Domovinskog rata.


Za početak, nabraja Hrvatski tjednik, predsjednica je zvala Vučića u trenucima "kulminacije najprljavijeg propagandnog rata protiv Hrvatske". Nabraja se tako izložba o Jasenovcu te izjave srpskih političara Ivice Dačića i Aleksandra Vulina. Tjednik piše kako "konzervativnim građanima" nije bilo normalno što predsjednica zove čovjeka koji je u Glini prizivao Veliku Srbiju.

"Potez Kolinde Grabar-Kitarović je posve iracionalan čak i uz uvažavanje mogućnosti da joj je diktiran iz vana", piše Marijačić u svom članku dodajući da, ako je već morala, predsjednica je mogla taj poziv i odgoditi. Barem za mjesec dana.

Iskompleksirana provincijalka

Mogla je, nabraja Tjednik, pripremiti hrvatsku javnost na posjet Vučića, mogla je i pripremiti i hrvatske branitelje, no nije. Marijačić spominje kako je predsjednica uspjela par dana prije dolaska Vučića "amortizirati tek ogorčenje jednog dijela braniteljske populacije", no nije uspjela sve, pa se dogodio prosvjed.


A onda kreće "kanonada", a poseban dio ostavljen je za detalj na rukavu predsjednice na kojem je na glagoljici pisalo "hrabrost".

"Sama potreba jedne državnice da ispisuje neke riječi i tako šalje neke poruke pokazuje da je ona nezrela i iskompleksirana provincijalka koja, u biti, nekakvom vrstom modne simbolike pokušava prikriti svoju nemoć i neznanje", piše Marijačić naglasivši kako je Vučić sasvim izdominirao tijekom posjete Hrvatskoj.

Nastavljena loza izdaje predsjednika

Marijačić je na kraju razočaran takvom srpskom dominacijom jer se očekivali da će nakon Stjepana Mesića i Ive Josipovića, odnosno "15 godina izdaje", hrvatska predsjednica napokon uspostaviti "prirodni poredak stvari".

"Na žalost ona je nastavila utrtim stazama vazalske politike iskompleksiranih hrvatskih političara vječno paraliziranih strahom da ih netko ne osudi kao fašiste i ustaše pa uvijek, prvo, imaju potrebu ispričavati se i dokazivati da to nisu tako što će se radije odreći hrvatskih interesa i hrvatskih ljudi nego tapšanja po ramenu od strane i takvih kao što je Vučić", zaključuje Marijačić koji ne može oprostiti što je prosvjednike i nezadovoljnike nazvala marginalcima.

Jučer je puzala, a danas vrijeđa

"Ne preza, dakle, ni od uvreda onih pred kojima je do jučer puzala ne bi li dobila glasove i onih koji su najveće žrtve agresije Srbije čiji je ponosni predsjednik Aleksandar Vučić", stoji na kraju "oproštajnog" članka.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.