Komemoracija za Ćorušića na Rebru. "Mnogi su ginuli za Hrvatsku, ti si za nju živio"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U povodu smrti ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića na Rebru je održana komemoracija na kojoj su se od njega oprostili kolege, prijatelji, ministri i saborski zastupnici, na čelu s predsjednicima vlade i sabora Andrejem Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem.  

"Ante je bio je liječnik, sveučilišni profesor, hrvatski branitelj i političar, čovjek koji je sav svoj život posvetio svojoj profesiji i liječenju bolesnika", istaknuo je premijer Plenković u oproštajnom govoru u prepunoj dvorani Edukacijskog centra na Rebru.

Plenković je za Ćorušića rekao da je bio "arhitekt novoga Rebra" te da mu je vlada u proteklih osam godina svesrdno pomagala da KBC Zagreb postane glavna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj.

"Osam godina vodio je Rebro, preostali dio radova 3. faze obnove i rekonstrukcije KBC-a napravit ćemo njemu u čast", poručio je premijer s kojim su na komemoraciju došli ministri branitelja i zdravstva, Tomo Medved i Vili Beroš.  

Emotivnim govorima od Ćorušića su se oprostili supruga Janja i njegov zamjenik Stjepko Pleština, koji se osvrnuo na razdoblje zajedničkog upravljanja bolnicom u "izazovnom razdoblju pandemije covida i potresa".

"Mnogi su ginuli za Hrvatsku, a ti si za nju živio"

"Nikada nije bilo povišenih tonova, osim njegova gromoglasnog smijeha", istaknuo je. Plenković, Pleština i ostali govornici posebno su naglasili da se Ćorušiću svatko, bez najave, mogao obratiti i da je svima pomagao.

Na angažmanu i profesionalnom vođenju bolnice zahvalila mu je glavna sestra Ana Ljubas, a pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Goran Vujić nazvao je Ćorušića pionirom moderne ginekološke onkološke kirurgije.

"Mnogi su ginuli za Hrvatsku, a ti si za nju živio. Ostavio si neizbrisiv trag u našim srcima i životima", poručio je. 

Potpredsjednik sabora, akademik Željko Reiner posebno je istaknuo Ćorušićevo domoljublje i sudjelovanje na brojnim bojištima u Domovinskom ratu od samih početaka 1991. godine.

Dugogodišnji ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao prošlog ponedjeljka pri padu sa stepenica u bolnici na Rebru. Rođen je 1958. u Splitu, potjecao je iz Lovreća u Imotskoj krajini, gdje je i pokopan prošloga četvrtka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.