Korejski istražitelj: "Kim Jong-un je ubio svog polubrata kako bi prestravio cijeli svijet"

Foto: Hina
 
JUŽNOKOREJSKI sveučilišni profesor koji je istraživao ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe izjavio je da se radi o "planiranom atentatu kojim je Kim Jong-un želio prestraviti ostatak svijeta", piše Fox News.
 
Ubojstvo Kim Jong-nama u veljači počinile su dvije prostitutke u zračnoj luci u Kuala Lumpuru. Južnokorejska špijunska agencija isprva je objavila da je njegova smrt "dio petogodišnjeg plana sjevernokorejskog vođe". 
 
"Pjongjang je želio prestraviti cijeli svijet javnim ubojstvom kemijskim oružjem"
 
Istražitelj Nam Sung-wook, koji je surađivao s južnokorejskim službama, ispričao je u ponedjeljak za portal GQ da je "sve bilo dio velikog plana": "Od trenutka kada je Kim Jong-nam napustio Makao, Sjevernokorejci su ga pratili. Imali su tim u njegovom zrakoplovu. Čim je stigao u Kuala Lumpur, drugi tim ga je počeo slijediti".
 
Nadzorne kamere snimile su dvije žene koje su napale Kim Jong-nama nervnim otrovom. Nam Sung-wook je istaknuo da nisu skrivale lica i da tu činjenicu ne bi trebalo shvaćati kao pogrešku sjevernokorejskog vođe: "Pjongjang je želio prestraviti cijeli svijet ovakvim javnim ubojstvom kemijskim oružjem".
 
"Kim Jong-un ima veliki plan, a ovo je njegov dio"
 
"Kim Jong-un želi dugo vladati i imati mogućnost pregovora kao svjetska sila. Jedini način da u tome uspije je držati svijet u strahu od njegovog oružja. On ima veliki plan, a ovo je njegov dio".
 
Sjeverna Koreja odbija priznati Kim Jong-nama kao polubrata Kim Jong-una i tvrdi da je pravi uzrok njegove smrti bio srčani udar. Uhićenim prostitutkama, koje tvrde kako su mislile da sudjeluju u skrivenoj kameri, prijeti smrtna kazna.
 
Prema nekim izvješćima, Kim Jong-nam je trebao postati vođa sjevernokorejske vlade u progonstvu, a Kim Jong-un ga je shvaćao kao prijetnju svom ostanku na vlasti i zbog činjenice da je stariji od njega. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.