Kosorica poklonila premijeru Srbije prijevode vrijedne osam milijuna eura

JADRANKA KOSOR srpskom premijeru darovala je osam milijuna eura. To je vrijednost na koju se procjenjuju prijevodi pravnih dokumenata Europske unije na hrvatski jezik.

Podsjećamo, još je Ivo Sanader obećao bivšem srpskom premijeru Vojislavu Koštunici da će Hrvatska ustupiti Srbiji prijevode koji su krucijalni u sklopu pregovora za Europsku uniju. Hrvatska je na prevođenje 100.000 stranica zakona i regulativa potrošila oko osam milijuna eura, te je ovim poklonom Srbiji ušteđena otprilike ista svota.

Kosor se sa Cvetkovićem sastala u Banskim dvorima, nakon čega su održali zajedničku konferenciju za novinare. Među ostalim temama našlo se i međusobno povlačenje tužbi za genocid. Cvetković je kazao kako je Srbija spremna povući tužbu ako istu stvar napravi i Hrvatska, a Kosor je odgovorila kako hrvatska Vlada o tome još nije razgovarala.

"Hrvatska podržava ulazak Srbije u Europsku uniju. Gledamo samo prema budućnosti", rekla je Kosor i istaknula kako je važno da se ostvari što bolja suradnja između Hrvatske i Srbije, nakon čega je Cvetkoviću predala CD koji sadrži prijevode dokumenata EU-a na hrvatski jezik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.