Kosovska policija prijeti uhićenjem Borisa Tadića ako pokuša ući u Kosovo

ŠEREMET AHMETI, šef kosovske policije jučer je predsjedniku Srbije Borisu Tadiću zaprijetio da će biti uhićen, ukoliko pokuša ući na teritorij Kosova. Ahmeti je izjavio i kako je zbog nepoštivanja ustava, ulazak na Kosovo zabranjen svim srpskim dužnosnicima.

"Zna se s kim se razgovara, s Unmikom i Euleksom. Predsjednik nema što razgovarati i polemizirati s dužnosnicima samoproglašene lažne države", odgovor je koji je upućen iz Tadićeva kabineta, prenosi Press.

Goran Bogdanović, srpski ministar za Kosovo, isto tako ima zabranu ulaska na Kosovo, no on sam je rekao kako mu "ni na kraj pameti nije traženje dozvole od Albanaca". "Budući da ne prihvaćamo instituciju samoproglašene države Kosovo, iluzorno je da se direktno ili indirektno bilo tko iz vlade Srbije obraća Prištini za dozvolu ulaska i boravka", zaključio je Bogdanović.

Dodao je kako on živi s obitelji na sjeveru Kosova te da mu za ulazak u Kosovo nije potrebna nikakva dozvola. Njegov kolega i srpski ministar policije, Ivica Dačić, od međunarodne zajednice zahtjeva oštru reakciju na "takve ispade Albanaca".

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.