Krađe, iznuda i krivotvorenje isprave na šibenskom području

U POSLJEDNJA 24 sata na području PU šibensko-kninske su se dogodile dvije krađe, iznuda te kazneno djelo krivotvorenja isprave. Prema priopćenju PU šibensko-kninske, tijekom noći 26./27. travnja u Lađevcima nepoznati je počinitelj s gradilišta tvrtke iz Splita otuđio agregat, a nastala šteta procjenjuje se na 25.000 kuna. U jutarnjim satima dana 27. travnja u Šibeniku u prostorijama Opće bolnice nepoznati je počinitelj 34-godišnjaku iz Šibenika otuđio novčanik s manjim iznosom domaćeg i stranog novca te osobnim dokumentima. Policija traga za počiniteljima ovih krađa.

U Policijskoj upravi Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom s područja Šibenika, za kojega sumnja da je počinio kazneno djelo iznude na štetu djeteta s istoga područja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik u vremenu od 22.-27. travnja s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, u više navrata od oštećenog tražio daleko veći iznos od ranije posuđenog novca, zbog čega ga je jednom prilikom i fizički napao. 

U istoj Policijskoj postaji dovršeno je kriminalističko istraživanje i nad 24-godišnjakom iz Danila Birnja osumnjičenom za kazneno djelo krivotvorenja isprave. Osumnjičeni je jučer, u 20.25 sati u Šibeniku u ulici Velimira Škorpika tijekom kontrole prometa zatečen da upravlja osobnim vozilom Zastava Yugo Koral 55 na koje je postavio registarske oznake drugoga vozila.

Protiv obojice počinitelja će biti podnesena kaznena prijava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.