Kukavica iz DP-a za Index: Otvoreni smo za pregovore sa svima

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ivica Kukavica jedan je od izabranih saborskih zastupnika Domovinskog pokreta te županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nije dio pregovaračkog tima Domovinskog pokreta, ali nam je demantirao jučerašnja spominjanja da će HDZ, u slučaju da Domovinski pokret s njima odluči slagati saborsku većinu, dobiti četiri ministarstva - kulturu, unutarnje poslove, pravosuđe i regionalni razvoj.

"Mi smo ovlastili Ivana Penavu, Marija Radića i dva tajnika da u ime nas svih izabranih saborskih zastupnika sudjeluju, da pregovaraju sa svim političkim akterima", kazao nam je Kukavica.

Osvrnuo se na njihov već znan politički okvir te još jednom naglasio da nikako neće surađivati s SDSS-om i Možemo. Ipak, pozvao je sve druge političke aktere da ih pozovu na pregovore.

"Suradnja je jedino nemoguća s politikama SDSS-a i Možemo. Mi apsolutno nećemo iznevjeriti svoje birače, nećemo se prodati za fotelje niti ćemo učiniti išta od onoga što se često pojavljuje u medijskom prostoru. Mi smo jedinstveni, homogeni, čvrsti i definitivno nećemo odustati od onih poruka koje smo dali našim biračima.

Svjesni smo da u ovoj političkoj areni imamo različite vrijednosne sustave, različite ideologije i programe. Mi nismo jedini i toga smo svjesni. Birači su dobili povjerenje i drugih stranaka", kazao nam je Ivica Kukavica.

"Otvoreni smo prema svima"

"S onima s kojima postignemo bilo kakav dogovor tražit ćemo kompromis za provedbu programa. Mi smo otvoreni prema svima i apsolutno smo se dogovorili da nikome nećemo zatvoriti vrata i naravno da ćemo gledati da sve ono što smo definirali sa svojim biračima ugradimo", kazao je.

Komentirao je i prozivke određenih političara koji su u nekoliko navrata kazali da se Domovinski pokret sada izvlači te da, ako im je stalo do Hrvatske, ne bi uopće trebali u pregovore s HDZ-om. Demantirao je i priče o četiri obećana ministarstva.

"To definitivno demantiram. Niti sam ranije za to čuo niti smo pričali o ministarstvima, i sada mogu reći u svoje ime, ali smatram da ni moji zastupnici neće dozvoliti da se itko proda za nekakvu fotelju. Uopće ne želimo dolaziti u tu priču da smo zbog fotelja ušli u ovu političku utakmicu. Nas zanima promjena Hrvatske u onom smjeru i prema politikama koje mi zagovaramo. Što se tiče samog dijela da se mi izvlačimo, to nije istina. Apsolutno pozivamo sve da s nama razgovaraju i vide što s nama žele. Opet ponavljam, imamo svoje okvire i minimum ispod kojeg definitivno nećemo ići.

Smatram da je puno tih političkih aktera znatno lošije prošlo na ovim izborima i da sada traže opravdanje prema svojim biračima. Prvi put čujem tu priču o ministarstvima. Nemamo nikakvu informaciju o bilo kakvome nuđenju ili traženju fotelja i to je na neki način politički spin naših političkih suparnika koji nas u ovoj areni žele diskreditirati", kazao je Indexu Ivica Kukavica.

> IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.