Levi Strauss & Co. obustavlja poslovanje u Rusiji

Foto: Shutterstock

AMERIČKA tvrtka za odjeću poznata diljem svijeta Levi Strauss & Co. privremeno obustavlja komercijalne operacije u Rusiji, uključujući sva nova ulaganja, pridružujući se nizu zapadnih brendova koji su zaustavili poslovanje u zemlji nakon njezine invazije na Ukrajinu, prenosi Reuters.

"U 2021. godini otprilike četiri posto ukupnih neto prihoda tvrtke proizašlo je iz istočne Europe, od čega se polovina odnosila na Rusiju", rekli su iz tvrtke u priopćenju.

Nastavlja se niz prekida poslovanja s Rusijom

Već su streaming platforma Netflix, računovodstvene tvrtke KPMG, EY i PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) te American Express prekinuli veze s Rusijom.

Francuski proizvođač jogurta Danone, koji oko šest posto svoje prodaje ostvaruje u Rusiji i Ukrajini, rekao je u nedjelju da obustavlja ulaganja u Rusiji i da je jedna od njegove dvije tvornica zatvorena u Ukrajini.

McDonald's Corp i PepsiCo Inc su među tvrtkama koje nastavljaju poslovati u Rusiji, što je potaknulo mirovinski fond savezne države New York da ih potakne da razmotre pauziranje svojih operacija ondje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.