Libanon sazvao hitnu sjednicu vlade zbog jednog od najvećih izraelskih napada

Foto: Profimedia

Libanonski tehnički premijer Najib Mikati sazvao je hitnu sjednicu vlade kako bi raspravili seriju izraelskih zračnih napada na jug Libanona.

Izrael je izveo više od 40 zračnih napada na južni Libanon u pokušaju da spriječi široku ofenzivu Hezbolaha protiv sebe. U tim napadima ubijene su tri osobe, uključujući borca iz političke stranke Amal, saveznice Hezbolaha. Također su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Jedan od najjačih izraelskih napada od 7. listopada

Ovi izraelski napadi bili su među najintenzivnijima od početka sukoba između Hezbollaha i Izraela nakon napada Hamasa 7. listopada. Libanonska nacionalna novinska agencija izvijestila je da su izraelski napadi izazvali požare u prirodi.

Hezbolah je tvrdio da izraelski preventivni napadi nisu utjecali na njegovu ofenzivu te da su svi dronovi lansirani "prema planu".

Hezbolah ispalio preko 320 raketa u znak osvete

Libanonska skupina napala je 11 vojnih baza na sjeveru Izraela i lansirala preko 320 raketa prije nego što je objavila kraj svoje vojne operacije, za koju je rekla da je odmazda za izraelsko ubojstvo njihovog vrhovnog vojnog zapovjednika Fouada Shukra u Bejrutu prije mjesec dana.

Izraelski dužnosnici izjavili su da je njihova preventivna akcija spriječila udare na središnji dio Izraela. Glavni tajnik Hezbolaha, Hassan Nasrallah, najavio je da će održati govor danas u 18 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.