Lukašenko: Ukrajina je denacificirana. Ostalo je samo par bijesnih nacista

Foto: EPA

"Ukrajina je denacificirana, tamo je ostalo nekoliko bijesnih nacista", kazao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u razgovoru za rusku televiziju.

Lukašenko je ponovno pozvao obje strane da pronađu rješenje za sukob. "Hajde da sjednemo za pregovarački stol i završimo ovu borbu. Ne treba to ni ukrajinskom narodu, ni Rusima, ni Bjelorusima. Međutim, ima onih koji trebaju ovaj sukob. Ne mogu otkriti te činjenice jer su stroga tajna. Ali neki visoki dužnosnici otvoreno kažu, citiram: 'Dobro je da se Ukrajinci i Rusi međusobno ubijaju'", naglasio je. 

"Moramo se probuditi. Gdje će Zelenski, koji danas sjedi u bunkeru u Kijevu, sjediti sutra? U Velikoj Britaniji. Vi u Rusiji ponekad govorite o nacistima. Tamo više nema nacista. Ukrajina je denacificirana. Zapravo je ostalo samo nekoliko bijesnih nacista, ali oni više nisu u trendu. Oko 70 posto Ukrajinaca mrzi Zelenskog jer je jedno obećavao, a radio drugo, dok ljudi ginu", dodao je. 

"Ne trebamo se bojati Zapada"

Lukašenko je napomenuo da je ideologija obilježje svake države. Prema njegovim riječima, Zapad se vratio nacizmu, dok se Bjelorusija i Rusija oslanjaju na svoju tradiciju i slavnu prošlost.

"Odlučili su se vratiti nacističkoj ideologiji. Ne trebamo se vraćati ni na što. Naša ideologija temelji se na stoljetnim temeljima. Ni Putin ni ja ne izmišljamo ništa novo kada govorimo o tradicionalnim vrijednostima. Uvijek su bile tu", naveo je. 

"Ne trebamo ih gledati i bojati se. Od njih trebamo usvojiti ono najbolje, ono što nam koristi. Savjetujem vam da jednostavno ignorirate ovo ludilo. Samo ponekad možemo kao loš primjer spomenuti to ludilo Zapada i Europske unije i kamo mogu odvesti svoje satelite, koji nikada u povijesti nisu igrali ulogu, a ne igraju je ni danas", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.