Luksuzni kruzer nikako da krene na put oko svijeta. Mjesecima je usidren u Belfastu

Foto: Profimedia

Luksuzni kruzer ostao je usidren u Belfastu nakon dva neuspjela pokušaja da konačno isplovi na putovanje oko svijeta. Kruzer Villa Vie Odyssey prvotno je trebao krenuti na troipolgodišnje putovanje 30. svibnja, ali se od toga odustalo nakon što je utvrđeno da su potrebni popravci. Putnici su stoga ostali zarobljeni u Belfastu tijekom ljeta. 

125 putnika došlo je na kruzer u ponedjeljak navečer, očekujući da putovanje konačno kreće. Kruzer je doista krenuo, ali se usidrio nekoliko kilometara dalje u ušću Belfast Lougha. Operater kruzera je jučer tijekom dana izvijestio kako je potrebno "dovršiti neke administrativne papire prije napuštanja područja Belfasta", a novo isplovljavanje je zakazano za sinoć u 23 sata. 

Kruzer star 31 godinu

Međutim, do najavljenog isplovljavanja nije došlo. Putnica Angie Harsanyi iz Colorada naglasila je kako im je rečeno da će večeras dobiti nove informacije. Tvrdi da je raspoloženje među putnicima uglavnom dobro iako ima onih koji su nezadovoljni. 

"Sviđa nam se ovdje. Tako smo sretni što smo na brodu. Hrana je fenomenalna. Sinoć smo imali našu prvu pravu večeru. Posluživali su odreske, juhe... Priredili su zabavu", navela je. 

Inače, kruzer je isplovio u ponedjeljak malo prije ponoći, ali je plovio samo jedan sat prije nego što se usidrio. Harsanyi je objasnila kako je to bilo povezano s "nekim razgovorima o tome moraju li se vratiti na dokove Belfasta po još vode i goriva". 

Kruzer, koji je star 31 godinu, nije bio korišten četiri godine prije nego što ga je preuzela tvrtka za krstarenja. Putnici koji su odlučili ostati u Sjevernoj Irskoj dok su trajali popravci na kruzeru zavoljeli su grad i njegove ljude.

"Belfast je divno mjesto"

Harsanyi i njezin zaručnik, suputnik Gian Perroni, zaručili su se i nadaju se velikom vjenčanju kada brod pristane na Karibima sljedećeg proljeća. Jedan od putnika je pri ukrcavanju sa sobom nosio maketu Titanica. Kazao je kako je uživao u Belfastu, ali da je spreman za ostatak krstarenja.

Žena iz Georgije dodala je da je oduvijek željela vidjeti svijet, ali je zahvalila Belfastu što ih je ugostio, nazvavši ga "divnim mjestom". Putnik John Frim je naveo kako je malo zbunjen situacijom, ali je poručio kako je sretan što je prvi put spavao u "vlastitom krevetu" na brodu.

I 75-godišnji Andy Garrison kaže da mu se Belfast svidio. "Spreman sam za polazak. Nakratko se zaustavljamo u Brestu u Francuskoj, a zatim idemo u Španjolsku i Portugal te krećemo preko oceana na Bahame, gdje ostajemo neko vrijeme", objasnio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.