Mađarski kajakaši doživjeli havariju. Policija ih našla u moru i na obali Golog otoka

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Službenici Postaje pomorske policije Rijeka sinoć oko 20 sati zaprimili su dojavu iz Nacionalnog pomorskog centra Zadar o havariji u akvatoriju otoka Raba. 

Na moru između otoka Raba, Golog otoka i Prvića je uslijed jakog vjetra nestalo pet mađarskih državljana u kajaku. Policijska plovila odmah su krenula u akciju traganja i spašavanja, a pridružili su im se i djelatnici Lučke kapetanije Senj i Lučke kapetanije Rab.

Djelatnici Lučke kapetanije su nakon jednosatne potrage uočili četvoricu Mađara. Dvojica su bila u moru, a dvojica na obali Golog otoka. Peti Mađar je otplivao pa su ga valovi i morske struje odnijeli prema pučini. 

"Redovito pratite vremensku prognozu"

Potraga za njim nastavljena je od ranih jutarnjih sati. Posada policijskog plovila P-214 pronašla ga je neozlijeđenog oko 5:55 na obali kod Rta Markonj na Golom otoku.

"Opisana morska havarija je srećom završila bez posljedica za spomenute strane turiste, no, kako se ne bi ponavljali ovakvi i slični događaji i ovom prilikom pozivamo sve nautičare i ostale turiste da redovito prate vremensku prognozu te se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije na moru.

Posebno pozivamo da u slučaju najave jakog vjetra (bure ili juga), kao i ostalih nepovoljnih vremenskih prilika, ne odlaze na more jer se u trenutku može promijeniti situacija na moru i dovesti do teških, ali i kobnih posljedica", priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.