VIDEO Javila se majka djevojke koju je oteo Hamas i objavio njenu snimku

Screenshot: Sky News

Nakon što je Hamas objavio videosnimku otete Mije Shem (21), Izraelke koja ima i francusko državljanstvo, njena obitelj je održala konferenciju za novinare. Keren Sharf Shem je kazala, držeći fotografiju svoje kćeri, da je vidjela svoje dijete na snimci i da je već čula glasine da je upucana u rame ili nogu. 

Na snimci koju je objavio Hamas prikazana je djevojka s previjenom ranom na ruci koja izravno govori u kameru. "Imam 21 godinu i iz Shohama sam", rekla je u jednominutnom isječku. Trenutno je u Gazi i liječi se u tamošnjoj bolnici. "Molim, izvedite me odavde što je prije moguće", dodala je.  

UPOZORAVAMO DA SNIMKA ZA NEKE ČITATELJE MOŽE BITI UZNEMIRUJUĆA  

 

"Preklinjem svijet da vrati moje dijete kući"

"Izgleda prestrašeno, kao da je u velikim bolovima. Preklinjem svijet da vrati moje dijete kući. Otišla je na festival da se malo zabavi, a sada je u Gazi. Ovo je zločin protiv čovječanstva. Trebali bismo se svi okupiti, zaustaviti ovaj teror i vratiti sve kući. Mojoj kćerki je potrebna liječnička pomoć", kazala je njena majka. 

"Ona je borac, ona je ratnica. Svašta je prošla u životu. Znala sam da se bori i da neće odustati. Ona ima najveće srce, ona je moja najbolja prijateljica. Želim poručiti mojoj kćeri da je jako volim i da mi jako nedostaje. Svaki dan zamišljam kako je grlim kad dođe kući", rekla je Keren Sharf Shem. 

Na konferenciji je sudjelovao i Mijin brat koji je rekao da želi poručiti "jedno i samo jedno - da se Mia i svi ostali taoci vrate kući". "Mia je nevino dijete koje je samo htjelo ići na zabavu sa svojim prijateljima. No oteli su je i daleko je od kuće. Želimo je vratiti", dodao je brat. 

Reagirao i francuski predsjednik

Na snimku je odmah reagirao francuski predsjednik Emmanuel Macron osudivši "užasno uzimanje nedužnih osoba za taoce i njihovo prikazivanje", izvijestila je Elizejska palača. Predsjednik "poziva na hitno i bezuvjetno puštanje na slobodu. Francuska je mobilizirana i radi sa svojim partnerima na oslobađanju francuskih talaca koje u svojim rukama drži Hamas", dodaje francusko predsjedništvo. 

Nije jasno gdje, kada i pod kojim okolnostima je video snimljen. Prema medijskim izvješćima, djevojka je Izraelka koja ima i francusko državljanstvo. Prijavljena je kao nestala nakon masakra koji su počinili teroristi Hamasa u južnom Izraelu, navodi se u izvješćima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.