Majka Luke Ritza: Pitajte institucije zašto je jedan od napadača pušten na uvjetnu slobodu

NAPADAČA na Luku Ritza Županijski sud je odlučio pustiti na uvjetnu slobodu. Vijest je to koja je sinoć izazvala ogorčenje javnosti koja u tragično preminulom Luki Ritzu vidi simbol borbe protiv nasilja među mladima.

Jedan od njegovih napadača osuđen je na kaznu od godinu i pol dana zatvora, no u kaznionici u Požegi izdržao je tek dvije trećine kazne i pušten je na uvjetnu slobodu.  Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić objasnio nam je da je jučer Izvanraspravno vijeće toga suda odlučilo na slobodu pustiti 19-godišnjeg napadača na Luku Ritza. "Pravo na žalbu na tu odluku ima Državno odvjetništvo te će on izaći iz zatvora tek kada ta odluka bude pravomoćna", kazao je Devčić za Index. 

"To je pitanje za institucije"

Povodom odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu o puštanje 19-godišnjeg R.L. na slobodu, kontaktirali smo danas Suzanu Ritz , no Lukina majka, koja je nakon smrti svoga sina pokrenula Savjetovalište Luka Ritz, ostala je bez ikakvog komentara. "Ne znam što bih vam rekla na tu činjenicu, to je pitanje koje treba uputiti institucijama", kratko nam je kazala Suzana Ritz.

Na Facebook zidu Savjetovališta pojedini su posjetitelji ostavili poruke podrške. Jedna od njih napisala je: "Danas sam ljuta, a ove dvije godine žalosna i potresena, jer je ova država još jednom pokazala da su zakoni krojeni po mjeri zlostavljača, ubojica i kriminalaca. Kao majci nije mi prihvatljivo da se ovaj ubojica štiti kao da je zadužio građane ove zemlje. Nadam se da će se zakoni mijenjati, a taj ubojica neće postati recidivist. Iako, jednom ubojica, uvijek ubojica. Pozdrav istomišljenicima i roditeljima prekrasnog Luke Ritza".

"Ne bi bilo čudno ni da se Lukin ubojica pojavi na izbornoj listi"

U sljedećem komentaru jedan posjetitelj piše kako ga ne bi začudilo ni "da se Lukin ubojica jednog dana pojavi na izbornoj listi i bude izabran u Hrvatski sabor". "Tamo bi mogao sjediti s osobama sličnim sebi (recimo Šeksom, Sanaderom i drugim). Mogao bi im i zahvaliti što pišu krasne zakone koji u pravilu kažnjavaju samo obične ljude, a štite kriminalce, lopove i političare", komentirao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.