Maloljetnici namamili i pretukli mladića u Čazmi. Ispitani su, dvojica na slobodi

Bjelovarski portal superportal.hr objavio je kako su u posjedu šokantne snimke na kojoj se vidi kako grupa mladića s fantomkama na glavama brutalno napada i pljačka mladića na Gradini u Čazmi.

Na snimci se, uz napadače, pojavljuje i jedna tinejdžerica. Radi se o napadu koji se dogodio prije nekoliko dana, a s obzirom na to da se radi o tinejdžerima, policija nije priopćila detalje o slučaju.

Namamili mladića putem lažnog profila

No, kako doznaje superportal.hr, 19-godišnji mladić iz Karlovca bio je namamljen u Čazmu preko lažnog profila djevojke, iza kojeg je stajala grupa maloljetnika.

Nakon nekoliko dana dopisivanja, dogovoren je sastanak na Gradini. Mladić je u popodnevnim satima stigao vjerujući da će upoznati djevojku, no umjesto toga dočekala ga je grupa nasilnika koji su ga odmah napali.

Napad je bio vrlo brutalan - više mladića noseći fantomke istovremeno ga je udaralo rukama i nogama. Na kraju su ga prisilili da im preda novac. Unatoč teškom premlaćivanju, mladić je uspio pobjeći i zatražiti pomoć. Jedna prolaznica odvela ga je u ispostavu Zavoda za hitnu medicinu u Čazmi, gdje je dobio medicinsku pomoć.

Napadači su se razbježali, no prema neslužbenim informacijama, policija ih je brzo identificirala i privela u Policijsku postaju Čazma.

Napadači ispitani

Portal piše i kako ovo nije prvi takav incident. Nedavno se slično dogodilo kod Autobusnog kolodvora u Čazmi, kada je grupa mladića napala 25-godišnjaka. Nije poznato radi li se o istoj skupini.

Dvojica maloljetnika, koja su ispitana na Županijskom sudu u Bjelovaru, puštena su uz mjere opreza da se brane sa slobode. Ostali su predani pritvorskom nadzorniku te ih u roku od 24 sata čeka ista procedura. U sve se uključio i područni Centar za socijalnu skrb, piše Dnevnik.hr.

"Ovakav čin nasilnog, brutalnog, unaprijed planiranog nasilja ne nastaje kod djece i mladih preko noći. Dakle, nisu na vrijeme prepoznati rizici koji su očigledno postojali. U ovoj situaciji je zakazala obitelj, zakazale su institucije", smatra Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu.

"Ako je zakazao roditelj, ne može zakazati sustav. Moramo poručiti mladima da ne mogu biti rehabilitirani od bilo kakve odgovornosti. Prevencija u biti ne postoji, mi se bavimo kurativom, odnosno da reagiramo od slučaja do slučaja", rekla je Katarina Dodig-Ćurković, specijalistica psihijatrije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.