Milanović: Nije normalno da nakon proslave oslobođenja Jajca idem Dodiku. Ali tako je

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović domaćin je berbe grožđa organizirane za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj. Tom prilikom odgovarao je i na pitanja novinara.

O Plenkovićevim i Medvedovim izjavama: "Neka paze što govore"

U Hrvatskoj nema organiziranih skupina koje žele rušiti vlast, rekao je Milanović.

Na komentar o paranormalnim skupinama, Milanović je rekao da razumije Plenkovića, ali da “imamo disonantnost između onoga što govori SOA i onoga što govore Plenković i Medved”.

“Neka paze što govore”, rekao je predsjednik.

Komentirao je i mogućnost sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Više od pola godine mi svako malo vidimo neku temu, ili je sam gospodin Plenković osobno otvori, koja u drugoj rečenici zaziva i poziva razgovor na najvišoj razini. Ako je to što on govori zaista tako, ajmo sjesti i razgovarati jer ja ne znam”, rekao je Milanović.

Na pitanja o svojim izjavama o genocidu u Srebrenici isprva nije htio odgovarati. 

"Nije normalno da nakon dana proslave oslobođenja Jajca idem Dodiku. Ali takvo je vrijeme"

Upitan što je bilo na druženju s Dodikom na njegovu imanju, Milanović je rekao da je to bio “razgovor uz kavu”.

“U interesu svih u BiH je da se Daytonski mir poštuje. Je li to dovoljan razlog za odlazak kod Dodika na njegovo imanje?” upitao je Milanović.

“Nije normalno da ja nakon dana proslave oslobođenja Jajca, starog grada Hrvoja Vukčića Hrvatinića, umjesto na druženje s Bošnjacima i njihovim predstavnicima, kojima je Hrvatska vojska omogućila da bez ispaljenog metka dođu u svoj grad, idem kod Dodika. Ali takvo je vrijeme. Hrvatska vojska je oslobodila Jajce, nitko drugi”, rekao je Milanović.

 

Video: N1 Sarajevo

Ići će na sprovod engleske kraljice Elizabete II. Letjet će komercijalnom linijom, ali “zato što je zrakoplov na remontu”.

Ja tamo idem iz protokola, iz pristojnosti koju britanski narod nama nije pokazao, rekao je Milanović, dodavši da na “sprovod hrvatskog predsjednika nije došao nitko”.

Na kraju je ipak potvrdio da je na radnom ručku osporio da se u Srebrenici dogodio genocid navodeći kako je to politička kategorija. Rekao je da oni koji prenose sadržaj radnog ručka nisu dostojni da uopće sjede tamo i da, "kako stvari stoje, više ni neće". 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.