Milanović: Očekujem da se brzo i transparentno utvrde razlozi tragedije na Lošinju

Foto: Index, Robert Anic/PIXSELL

U MALOM Lošinju jučer se dogodila nesreća na trajektu Jadrolinije Lastovo. Poginula su trojica pomoraca, a četvrti je teško ozlijeđen.

>> IZ MINUTE U MINUTU

Nesreća se dogodila oko 15:30 u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju kad je na pomorce pala ulazna rampa trajekta. Poginuli su vođa stroja i dva kormilara. Teško je ozlijeđen prvi časnik palube, kojeg su vatrogasci spašavali iz mora. Neslužbeno se doznaje da su dvojica poginulih s područja Trogira i Solina, a jedan je s područja Zadra.

Trajekt je u 15:10 stigao iz Zadra. Po protokolu je iskrcao putnike pa vozila, a do povratka prema Zadru bilo je još više od sat vremena. Trajekt je u 16:30 trebao ponovno isploviti. Rampa se potom počela dizati kako bi se spriječilo da se ljudi i automobili počnu ukrcavati. 

U tom trenu navodno su se mornari našli ispod rampe. Prema neslužbenim informacijama, pomorci su provjeravali rampu i pokušali je popraviti jer je zapinjala. Odjednom se svom težinom od preko 10 tona srušila na njih. Danas.hr javlja da su neslužbeno doznali kako je istraga već pokazala što se dogodilo i da se zna uzrok nesreće.

Milanović: Očekujem da se brzo i transparentno utvrde razlozi tragedije

O nesreći se oglasio predsjednik Zoran Milanović.

"Izražavam svoju sućut obiteljima trojice članova posade broda Lastovo koji su stradali u strašnoj nesreći u Malom Lošinju. Teško ozlijeđenom članu posade želim siguran i brz oporavak. U ovim teškim trenucima za obitelji stradalih, ali i za sve pomorce broda Lastovo koji su ostali bez trojice svojih kolega, najvažnije je pružiti im svu potrebnu podršku i pomoć.

A od policije, tužiteljstva i Agencije za istraživanje nesreća u pomorskom prometu očekujem da brzo i transparentno utvrde razloge ove nesreće kako bismo bili sigurni da se tako nešto neće ponoviti. Sigurnost putnika i posade na svim brodovima Jadrolinije mora biti prioritet", napisao je Milanović na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.