Milanović odgovorio na teške optužbe vlade. Objavio snimku izjave Radmana iz 2020.

Foto: Facebook

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman iznio je ozbiljne optužbe na konferenciji za medije kada je rekao da predsjedničku kampanju Zorana Milanovića financiraju strani izvori.

>> Ozbiljne optužbe iz vlade: "Milanovića vjerojatno financiraju Rusi"

"Njegovi proruski stavovi su vrlo jasni", tvrdi Radman i dodaje da su Milanovićevu predsjedničku kampanju "vjerojatno financirali neki ruski izvori, s obzirom na njegovo ponašanje. Oporba možda ne dijeli iste informacije pa su na neki način htjeli ekskulpirati njegove proruske stavove dovodeći ga u Dubrovnik kako bi pokazao... ne znamo što bi pokazao".

I premijer Andrej Plenković je danas optužio Milanovića da želi svrstati Hrvatsku uz "Rusiju, Bjelorusiju i Srbiju" te da zahvaljujući vladi i njezinoj politici prema sukobu u Ukrajini Hrvatska danas nije izolirana kao što je to izoliran sam predsjednik. 

Plenković tvrdi da Rusi "koriste" Milanovića da "širi njihovu propagandu", što su shvatili svi u Europi i svijetu, te je preostalo da to shvati i "dio" hrvatske političke i medijske scene, oni koji su se ranije usprotivili i sudjelovanju hrvatske vojske u misiji potpore Ukrajini. Plenković smatra da "Milanovićevu dezinformacijsku kampanju možda financiraju Rusi". 

Milanović odgovorio snimkom Radmana iz 2020. na kojoj tepa Lavrovu

Milanović se oglasio na Facebooku i objavio snimku govora Grlića Radmana prilikom posjeta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Hrvatskoj 2020. godine. 

"Dame i gospodo, Plenkovićev “fantastični, briljantni, veliki umotvorni” ministar", napisao je Milanović u snimku na kojoj se čuje Radmana kako govori:

"Naš susret smo počeli s jednom knjigom pjesama i otkrio sam jednu toplu dušu, poetsku, Sergeja, pa sam čitao na ruskom poeziju koju je pisao Sergej Lavrov, uz to što je diplomat, on je i pjesnik". 

Dame i gospodo, Plenkovićev “fantastični, briljantni, veliki umotvorni” ministar. 👏

Posted by Zoran Milanović on Friday 11 October 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.