Rob pobjegao s farme omiškog mesara: "Radili smo 15 sati dnevno i jeli meso iz klaonice"

Foto: 123rf/FaH

MILIVOJ U., poznati omiški mesar znan pod nadimkom Mile Mesar, prijavljen je ponovno za trgovinu ljudima. Nije mu to prvi put da se susreće s takvim optužbama. Policija ga je već u nekoliko navrata prijavila za identičnu stvar. Oštećeni su državljani BiH koji kod Mile rade u nehumanim uvjetima po više od 12 sati bez pauze.

Najnoviji slučaj datira iz kraja travnja. Mile je 47-godišnjeg Dževada Z. iz Travnika privukao obećanjima o smještaju, solidnoj plaći do šest tisuća kuna i hrani. Dževad je koncem ožujka prihvatio posao na imanju u Slimenu, no brzo se pokajao. Shvatio je da od toga nema ništa jer je morao raditi po 15 sati bez pauze. Hrana je bila meso iz ilegalne klaonice. Nije bilo veterinarski pregledano.

Iskorištavanje i zlostavljanje

Dževad je nakon mjesec dana uspio nekako pobjeći od Mile. Zaputio se put Bosne pješice i bez novca. Stopirao je, put granice ga je u Opel Insigniji povezao 41-godišnjak. Policija ga je zaustavila na graničnom prijelazu, nije imao putovnicu jer je ostala kod Mile. Sve je ispričao policiji koja je odmah poslala snage u pretragu imanja. 

Milu nisu zatekli na farmi. Izgubio mu se svaki trag, pa je bila raspisana tjeralica. Prošlog mjeseca policija je konačno porazgovarala s mesarom te Državnom odvjetništvu podnijela prijavu za trgovanje ljudima. Konstatirali su kako postoji sumnja da je 47-godišnjaka iz Travnika iskorištavao, zlostavljao i prijetio mu. Naime, Dževad im je ispričao kako je pitao Milu da ga pusti kako bi posjetio svoje u Travniku, a on mu je zaprijetio da će mu polomiti sve kosti, navodno ga je čak pokušao i udariti.

Dio navoda su potvrdili radnici koje je policija zatekla na farmi. Jedan je pokušao pobjeći ugledavši policajce kako stižu u pretragu.

Mile je, inače, sve negirao, doznajemo od njegovog branitelja Marija Vukovića.

Osim za trgovinu ljudima, dosad je prijavljivan i zbog mesa zaraženog trihinelom, šverca 1,6 tone mesa i osam kilograma marihuane...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.