Miloš: Zadovoljna sam jer Možemo postaje europarlamentarna stranka

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Kandidatkinja za Europski parlament stranke Možemo Jelena Miloš izrazila je zadovoljstvo što Možemo, prema prvim izlaznim anketama, postaje europarlamentarna stranka.

"Treba čekati službene rezultate, ali s obzirom na izlazne ankete, svakako smo zadovoljni što Možemo postaje europarlamentarna stranka", izjavila je Miloš, druga na listi stranke Možemo.

Prema izlaznoj anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, Možemo osvaja jedan mandat u Europskom parlamentu. Kako su najavili, tamo će djelovati unutar Europske zelene stranke te zastupati zeleno-lijeve politike i vrijednosti.

"Zadovoljni smo, no ono čime nikako nismo zadovoljni je mala izlaznost"

Miloš ističe da je Možemo stranka koja je stara tek pet godina te, nakon što je došla na vlast u Zagrebu i nakon što je na parlamentarnim izborima udvostručila broj mandata, sada bi mogla postati i europarlamentarna stranka.

"Zadovoljni smo, no ono čime nikako nismo zadovoljni je mala izlaznost", dodala je i izrazila žaljenje što birači nisu u većem broju izašli na europske izbore.

Kao prioritete za koje će se zalagati u Europskom parlamentu Miloš je izdvojila priuštivo stanovanje, bolji javni prijevoz, investiranje u željeznice, u poljoprivredu i male proizvođače.

"Mi smo stranka koja prije svega stavlja brigu za ljude na prvo mjesto", naglasila je. Članovi Možemo izborne rezultate, koji će biti objavljeni u 23 sata, čekaju u zagrebačkoj pivovari Garden Brewery.

> REZULTATI IZLAZNIH ANKETA

> LIVE IZ SVIH STOŽERA

> SVE VIJESTI O EU IZBORIMA PRATITE OVDJE

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.