RAT U UKRAJINI

Ministar obrane SAD-a: Uvođenje zone zabrane letenja znači da ste u sukobu s Rusijom

Foto: EPA

AMERIČKI ministar obrane Lloyd Austin ponovio je kako Sjedinjene Američke Države neće nametati zatvaranje neba u Ukrajini jer "zona zabrane letenja znači da ste u sukobu s Rusijom". Kaže kako je predsjednik Joe Biden bio jasan izjavivši kako SAD neće "imati američke snage koje se bore u Ukrajini".

 

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo podržali Ukrajinu u njenim naporima branjenja svojeg teritorija", izjavio je Austin u Bratislavi nakon sastanka sa slovačkim kolegom. "Uvođenje zone zabrane letenja zapravo znači da ste u sukobu s Rusijom, a naš je predsjednik rekao da to nećemo učiniti", naglasio je.

"Kako biste kontrolirali nebo, morate isključiti protuzračnu obranu na zemlji. A neki od tih sustava su u Rusiji i tako opet ne postoji jednostavan način da to učinite. Ne postoji slabija verzija zone zabrane letenja. Ostajemo pri stavu da to nećemo učiniti", rekao je Austin, prenosi CNN.

Smatra kako je Ukrajina uspješno koristila sustav protuzračne obrane

Dodao je kako su ukrajinske snage uspješno upotrijebile sustav protuzračne obrane kako bi odvratile napade Rusije. "Naš je cilj nastaviti jačati one stvari koje su pridonosile Ukrajini", pojasnio je Austin. Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij više je puta tražio Zapad da uvede zonu zabrane letenja nad Ukrajinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.