Miroslav Škoro i Dino Rađa učlanili se u HDZ

OKRUPNJAVANJE HDZ-a uz pomoć estradnih i sportskih zvijezda nastavilo se danas akvizicijama desničarskog pjevača Miroslava Škore, košarkaša Dine Rađe, sindikalca Borisa Kunsta, te vaterpolista Ive Trumbića i njegove supruge Zdenke. Vremešni vaterpolist je čak i zaplakao od sreće što se učlanjuje u HDZ.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader zahvalio se stotinama novih članova koji su pristupili stranci u posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci, ni riječju ne spomenuvši 12,5 tisuća članova Hrvatskog zvona koje je danas u HDZ primila potpredsjednica Jadranka Kosor.

Sanader je čak otkrio kako će Škoro i Rađa biti i na izbornim listama HDZ-a koje će sutra,  zadnjeg dana zakonskog roka, napokon biti predane DIP-u.

Škoro: Pod krinkom demokracije udaraju po temeljnim vrednotama

"Poznato je da je imam određeni svjetonazor koji izražavam kroz svoje pjesme", započeo je Škoro, "Ulaskom u HDZ stojim iza svih pjesama, i u djelovanju u toj stranci ću to činiti", kaže Škoro i tvrdi da su ga zvale i druge stranke, ali da je odbio, jer bog mu je dao "oči, uši, ali i jezik", koji će sada koristiti u politici.

"Kad osjetim da se pod krinkom demokracije udara na temeljne vrednote, preuzimam dio odgovornosti za budućnost svoje obitelji i djece", kaže Škoro o drugim strankama.

Sanader je naglasio da je Škoro nedavno diplomirao na drugom fakultetu, te da nije obična estrada. Škorina supruga nije mogla doći jer je ostala kod kuće čuvati djecu, ili kako Škoro kaže "mladež HDZ-a".

"Privukla me osoba, osoba Ive Sanadera"

Rađa kaže da se nada da će Sanader napraviti i za hrvatsku košarku kao što je puno napravio i za rukomet, i za sav sport u Hrvatskoj. Kunst je, opet, kazao kako je nakon dugogodišnjeg rada u sindikatima odlučio se pridružiti HDZ-u.

"Privukla me osoba, osoba Ive Sanadera koje se pokazao kao vrlo pragmatičan čovjek", veli donedavni predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske, i domeće da je HDZ jedna od najbolje organiziranih stranaka u Hrvatskoj.

Suze radosnice zbog ulaska u HDZ

Vaterpolist Trumbić neobično je bio sretan što se učlanjuje u HDZ. Kada je koračao do govornice supruga Zdenka, vidjevši da je uzbuđen, povikala mu je "bez emocija!", valjda da se smiri, no Trumbić je svejedno zaustio u suzama:

"Ovo je poseban dan... malo sam emotivan. Vratio sam se nakon dugo vremena u zemlju", kaže Trumbić.

Nakon standardne zahvale predsjedniku Sanaderu kaže kako će on i njegova supruga kroz djelovanje u HDZ-u "dati sve od sebe da pomognemo gdje možemo".

U HDZ se danas učlanila i, kako Sanader kaže, "najbolja europska učiteljica", Sanja Župan.

A.B.
Foto: Antun Čajkovac

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.