Mislio da ulaže u kriptovalute. Kad je htio isplatiti novac, shvatio da je prevaren

Ilustracija: Shutterstock

67-godišnjak je jučer u policijskoj postaji Šibenik 67-godišnjak prijavio kazneno djelo računalne prijevare.

Naime, od lipnja do kraja rujna 2024. godine putem mobilne aplikacije oštećeni je bio u kontaktu s nepoznatom muškom osobom, koja mu je ponudila mogućnost ulaganja i sigurne zarade preko kriptovalute, priopćila je policija.

"U navedenom periodu oštećeni je uplatio ukupni novčani iznos od 2950 eura te u trenutku kada je zahtijevao isplatu dobiti iz digitalnog novčanika, nepoznata muška osoba je zatražila dodatnu uplatu od ukupno 2950 eura, u kojem trenutku je 67-godišnjak shvatio da je prevaren", priopćili su iz policije.

Policija: Ne šaljite svoje osobne podatke ni podatke bankovnih kartica

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

"Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navode vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu", priopćili su iz šibensko-kninske policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.