Mještani o požaru kod Skradina: Ovo je kataklizma

Foto: PIXSELL/Dusko Jaramaz

Kanaderi, Air Tractori i više od 100 vatrogasaca bore se s buktinjom, ali i jakim vjetrom u okolici Skradina. Vatra je stigla i nadomak kuća.

"Ovo ti je kataklizma. Gori od Ićeva prema Bratiškovcima, jedan dio je ušao u selo i sad je tu blokirano", rekao je stanovnik Ićeva reporteru Dnevnika Nove TV.

"To je sve zapušteno i nitko ne vodi računa"

Mještani su mogli samo promatrati smjer požara i nadati se najboljem.

"Vjetar je odveo požar od moje kuće, inače bi se zapalila u par sekundi. Ne bi to spasio nitko", ustvrdio je Mijo iz Skradina.

Vatrogasci su branili objekte u nekoliko navrata, a uskakali su i mještani.

"To je sve zapušteno i nitko ne vodi računa i kazne su male. Za onog tko zapali požar, to je sasvim mala, mala kazna. To je ništa. Strašno", napomenuo je Petar.

"Nemamo struju, pumpe ne mogu raditi"

Nije pomoglo ni to što su se u jednom trenutku dva kanadera preusmjerila na drugi požar, koji je planuo na zadarskom području, a dodatan problem je i što nema struje.

"Nemamo struju, ne mogu pumpe raditi. Ne znamo ništa. Čitavo jutro smo tu, gledamo i nadamo se nekakvim pozitivnim vijestima", rekla je Andrijana iz Bratiškovaca.

Da bi se požar zauzdalo, zatražena je i pomoć iz susjednih županija, a više o borbi s vatrom možete pogledati u videoprilogu Sanje Vištice i Ivana Kaštelana na vrhu članka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.