Zagrepčanin (41) mislio da se dopisuje sa ženom, a to bio mladić. Iznuđivao ga je

Ilustracija: Shutterstock

Zagrebačka policija prijavila je 26-godišnjaka koji je osumnjičen da je pod prijetnjama iznudio 8700 eura od 41-godišnjaka kojega je ranije uvjerio da putem internetskog oglasa za upoznavanje komunicira sa ženskom osobom.

Policija je priopćila kako sumnja da je 26-godišnjak proteklog kolovoza, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, otvorio putem internetskog portala lažni profil na ime ženske osobe i objavio oglas za upoznavanje.

Mladić mu prijetio pa mu je 41-godišnjak uplatio novac

Nakon što je 41-godišnjak putem aplikacije razmijenio više poruka, vjerujući da komunicira sa ženom, osumnjičeni mu je uputio ozbiljne prijetnje i zatražio da mu u roku od pola sata uplati novac.

Prijetnje su kod 41-godišnjaka, ističe policija, izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život pa je osumnjičenom uplatio više stotina eura.

Prijetio da će njegovoj obitelji poslati fotografije koje su razmjenjivali

Sumnja se i da je 26-godišnjak tijekom kolovoza i rujna zaprijetio 41-godišnjaku da će sadržaj njihove komunikacije i međusobno razmijenjene fotografije učiniti dostupnima članici njegove obitelji, kao i njemu drugim bliskim osobama. Stoga je 41-godišnjak, dodaje policija, ponovno uplatio novac iznuđivaču.

Nakon što je iznuđivač nastavio s ozbiljnim prijetnjama kako bi ga prisilio da mu uplati nekoliko tisuća eura, 41-godišnjak se konačno obratio policiji koja je pronašla osumnjičenika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.