Mladić policajcu pokazao srednji prst, širi se snimka uhićenja. "Ošamario me i odveo"

Foto: TikTok

Karlovačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv 19-godišnjaka koji je pijan vrijeđao policajce. Sve se dogodilo 28. srpnja u noćnim satima, kad je mladić kao suvozač u vozilu, dok je prolazio pored policijske ophodnje, policajcima kroz prozor pokazao srednji prst te ih vrijeđao.

"U noćnim satima 28. srpnja u Karlovcu, 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.69 promila, kao suvozač u vozilu, prilikom prolaska pored policijske ophodnje, otvorio je prozor te pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike pokazujući im srednji prst.

Policijska ophodnja krenula je za vozilom i ubrzo zaustavila 24-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom karlovačkih registarskih oznaka. Policijski službenik je prema 19-godišnjaku uporabio tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje radi sprječavanja mogućeg bijega.

Protiv 19-godišnjaka nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Slijedi daljnje poduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja zakonitosti postupanja policijskog službenika u dijelu uporabe sredstava prisile - tjelesne snage i utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti", objavila je policija.

Vozač je snimio cijelu situaciju u kojoj suvozač govori policajcu "Nemoj me dirati", a policajac ga pita "Što si vikao?" te ga uz primjenu sile privodi. Policajka je potom upozorila vozača da prestane snimati. "Makni mobitel, ometa nas... Nemaš pravo snimati".

@beki_e92 #police #fyp #foryou ♬ original sound - Mali29

Mladić: Znam ga od prije. Ošamario me i odvukao

Mladić kaže da policajca zna od prije. Navodi kako je svjedočio jednom incidentu kod noćnog kluba Monaco u Karlovcu. Tvrdi da je došlo do tučnjave te je njegov prijatelj zvao policiju. Došao je isti policajac te uz izgrednike uhitio i njegova prijatelja koji je događaj prijavio.

"Vidio sam ga uz cestu, prepoznao, spustio staklo i pokazao mu srednji prst. Učinio sam to jer sam bio pijan, to priznajem i tu nije ništa sporno. No, kako je treštala glasno glazba u automobilu, vjerojatno su oni to krivo shvatili kao da sam im nešto vikao. Vozilom je upravljao moj brat, koji me je došao pokupiti iz noćnog izlaska, ja sam bio suvozač", govori mladić za Jutarnji.

Kaže da je brat nastavio voziti te je u ogledalu vidio policijsku ophodnju. I prije nego što su oni uključili "rotirke", stao je, dodaje, na autobusnom stajalištu. "Izašao je taj policajac i dvije policajke. Rekao je da ustanem i počeo se derati na mene: 'Što si vikao?' Ja sam rekao: 'Nemojte me dirati', a on me ošamario, uhvatio za ruku i odvukao, kako se i vidi na snimci. Potom su mi stavili "lisice" i odveli u policiju. Tamo sam dao izjavu, a onda su me zatvorili na 12 sati", kaže mladić, navodeći da je isti policajac kasnije tražio od njegova brata da izbriše snimku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.